Cristiano Ronaldo langetas rekordeid kui loogu, järgmine ports ootab ees

Ville Arike
, reporter
Copy
Cristiano Ronaldo (vasakul) on mängus Ungariga realiseerinud penalti ja kerkinud EMide kõigi aegade resultatiivsustabelis 10 väravaga ainujuhtijaks. Ning ta pole ses mängus oma viimast sõna veel öelnud.
Cristiano Ronaldo (vasakul) on mängus Ungariga realiseerinud penalti ja kerkinud EMide kõigi aegade resultatiivsustabelis 10 väravaga ainujuhtijaks. Ning ta pole ses mängus oma viimast sõna veel öelnud. Foto: Alex Pantling/Afp/Scanpix

Kui türklasest kohtu­nik Cüneyt Çakır andis teisipäeval Ungari – Portugali mängu avavile, oli üks ­rekord juba sündinud. Portugali staar Cristiano Ronaldo sai oma CVsse viienda EM-­finaalturniiri, kus ta on väljakul käinud, nii palju polnud seni kellelgi. Ent see oli alles algus…

Ronaldo püstitatud rekordeid langes sel õhtul kui ­loogu. Sama põnev on aga EMi ­edasi jälgida, sest leidub veel ­paras ports tipptulemusi, millele ­Ronaldo on lähedale jõudnud. Muide viiel EMil on ­koosseisus olnud ka Hispaania ­väravavaht Iker Casillas, ent ta ­mängis vaid 2004., 2008. ja 2012., kuid mitte 2000. ja 2016. aasta EMidel.

Annaks vaid taevas, et Portugali koondise turniir liiga ­vara ei lõpeks. Ungari üle ­saadi ­viimase kümne minutiga 3:0 võit ­kätte, ent alagrupis ­ootavad järgmisena ees Saksamaa ja Prantsusmaa. Tõsi, tiitlit kaitsev Portugal on paberil mõlemaga enam-vähem võrdväärne, kuid tegemist on surmagrupiga ja seal võib juhtuda kõike.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles