Madridi Realist lahkub 16 aastat nende kaitsetugitala olnud Sergio Ramos

Karl Mihkel Eller
Copy
Sergio Ramos.
Sergio Ramos. Foto: SERGIO PEREZ/REUTERS/Scanpix

Hispaania jalgpallikoondise rekordinternatsionaal Sergio Ramos lahkub pärast 16 aastat Madridi Realist. 35-aastane kaitsemängija, kes ei mahtunud pärast vigastusest räsitud hooaega EMil Hispaania koondisesse, ei jõudnud nüüd klubiga uue lepingu osas kokkuleppele ja on alates 1. juulist vabaagent.

Real kinnitas kolmapäeva õhtul, et Ramos lahkub klubist. Kinnitamata andmetel pakuti keskkaitsjale aastast lepingupikendust ja 10-protsendilist palgakärbet, Ramos nõudis minimaalselt kaheaastast kontrahti.

Ramos liitus Realiga 2005. aastal Sevillast, kui oli 19-aastane. Ülemineku hinnaks kujunes 27 miljonit eurot, mis oli suurim summa, mis hispaanlasest kaitsja eest oli eales tasutud. Ramos oli ainus Hispaania mängija, kelle Real seotas ajal, mis nende president oli Florentino Pérez.

Ramos oli viimasel ajal jäänud vigastuste küüsi ning polnud enam Reali esimene valik. Möödunud hooajal osales ta Madridi klubi ridades vaid 21 kohtumises. Realiga võitis ta 22 tiitlit, nende hulka kuuluvad neli Meistrite liiga võitu, viis Hispaania meistritiitlit ja neli klubide MMi esikohta.

Hispaania koondisega tuli Ramos kahel korral (2008 ja 2012) Euroopa meistriks ja 2010. aastal võideti MM-tiitel. Ta on rahvuskoondist esindanud 180 matšis ning võinuks käimasoleval MMil kinni püüda egiptlase Ahmed Hassani, kes on oma koondist esindanud rekordilised 184 korda.

Foto aastast 2006. Sergio Ramos lööb pärast õnnestunud rünnakut käsi kokku Zinedine Zidanega, kellest sai hiljem Reali peatreener. Tegemist oli klubi kuldajastuga, sest meeskonda kuulusid veel näiteks David Beckham (fotol paremal), Luis Figo, Ronaldo ja Robinho.
Foto aastast 2006. Sergio Ramos lööb pärast õnnestunud rünnakut käsi kokku Zinedine Zidanega, kellest sai hiljem Reali peatreener. Tegemist oli klubi kuldajastuga, sest meeskonda kuulusid veel näiteks David Beckham (fotol paremal), Luis Figo, Ronaldo ja Robinho. Foto: AFP / Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles