Rõõmusõnum Belgiale: kaks staari on taas mänguvalmis

Postimees Sport
Copy
Belgia koondislased Axel Witsel (vaskul) ja Kevin De Bruyne.
Belgia koondislased Axel Witsel (vaskul) ja Kevin De Bruyne. Foto: Toru Hanai/Reuters/Scanpix

Belgia jalgpallikoondise peatreener Roberto Martinez teatas, et poolkaitsjad Kevin De Bruyne ja Axel Witsel on terved ja osalevad järgmistes kohtumises.

Mõlemad mehed said vigastada enne MMi algust. Manchester City mehele De Bruynele tehti liiga Meistrite liiga finaalmängus, Dortmundi Borussia poolkaitsja Witselil oli jaanuaris kannakõõluse rebend. Mõlemad on nüüdseks paranenud ja võimalik, et astuvad väljakule juba tänases kohtumises Taaniga.

«De Bruynega on asjad lihtsad, ta on terve ja valmis mängima. Küsimus on, palju aega ta suudab väljakul olla,» rääkis Martinez UEFA-le, lisades, et plaan on järgmisele kahele mängule minna vastu kõige optimaalsemas rivistuses.

B-gruppi kuuluval Belgial on alagrupifaasis ees veel kaks kohtumist. Neljapäeval mängitakse Taaniga ning esmaspäeval Soomega. Avavoorus võideti Venemaad 3:0.

EM-valiksarja läbis Belgia täiseduga, kümnest mängust võeti kümme võitu ja nii saadi kaheksandaks koondiseks, kes sellise saavutusega on hakkama saanud. Olulist rolli mängid selles ka De Bruyne, sest 40 väravaga oldi valiksarja resultatiivseim meeskond, De Bruyne andis lisaks veel seitse väravasöötu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles