Skandaalne Osaka jätab Wimbledoni suure slämmi vahele

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Naomi Osaka.
Naomi Osaka. Foto: Susan Mullane/USA TODAY Sports/Scanpix

Prantsusmaa lahtiste tenniseturniiril emotsioonide keerisesse sattunud tippmängija Naomi Osaka võtab mõneks ajaks tuurid maha.

Hooaja teise suure slämmi turniiri eel teatas maailma teine reket vaimsele tervisele viidates, et loobub ajakirjanikega suhtlemisest. Sellest puhkes korralik skandaal, mis kulmineerus Osaka turniiri pooleli jätmisega juba pärast esimest ringi. 

«Ma ei osanud sellist asja oodatagi, mis viimastel päevadel toimunud. Seega arvan, et kõige parem on, kui ma edasisest võistlemisest loobun. Nõnda saavad kõik taaskord täielikult tennisele keskenduda,» selgitas Osaka siis sotsiaalmeedias.

Nüüd selgus, et jaapanlanna jääb eemale ka juuni lõpus algavast legendaarsest Wimbledoni turniirist. 

«Naomi võtab nüüd veidi aega endale, veetes aega koos pere ja sõpradega. Ta ootab huviga, et võistelda Tokyo olümpial kodupubliku ees,» sõnas Osaka agent Stuart Duguid intervjuus New York Times'ile. 

Olümpiamängude tenniseturniir algab 23. juulil. 

Muide, Osaka neli suure slämmi võitu on võrdselt jagunenud kõvakattega Austraalia lahtiste ja US Openi vahel. Wimbledoni murul ja Pariisis savi-liival pole ta kolmandast ringist kaugemale jõudnud.

Tokyos mängitakse kõvakattega platsil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles