Eesti rallisõitjad ammutasid Poolast infot ja näitasid progressi

Postimees Sport
Copy
Roland Poom.
Roland Poom. Foto: Erakogu

Euroopa autoralli meistrivõistluste avaetapil Poolas lõpetas parima eestlasena 15. kohal Roland Poom.

Sarnaselt laupäevale proovisid Poom ja kaardilugeja Darren Garrod ka pühapäevastel katsetel legendis muudatusi teha ning neid ka reaalselt proovida. Kiiretes katse osades, mida Poola kiiretel kruusateedel oli omajagu toimisid asjad juba oluliselt paremini, kui päev varem. Hooaja esimese EM-ralli kokkuvõttes kuulus võistluspaarile Roland Poom – Darren Garrod absoluudi 15.koht. Võitjatele kaotati kokkuvõttes 5.13,2. Absoluudi 13. koht jäi 1,6 sekundi kaugusele.

Tänavu autoralli Euroopa meistrivõistlustele keskenduvad Poom – Garrod said Poolas juurde palju väärtuslikke kogemusi, mida järgmistel rallidel enda kasuks pöörata. Arvestades, et see oli Poom – Garrodi esimene ühine võistlus kruusal Citroën C3 Rally2 autoga, siis jäid mehed hooaja esimese ERC ralliga rahule.

«Olukord oli täna oluliselt parem. Tegime mõned suuremad muudatused legendi süsteemi ja asi on nüüd kiiretes sektsioonides oluliselt arusaadavam. Üks slow puncture oli ka täna, kuid see ei muutnud suures pildis enam midagi. Saime Poolast palju infot, et kuidas edaspidi toimida ja mida teistmoodi tegema peab,» ütles Poom pressiteates.

Torn jäi uue autoga rahule

ERC Junior arvestuses sõitnud Ken Torn ja Kauri Pannas lõpetasid oma võistlusarvestuses teisel kohal. Poola EM-ralli jätkus pühapäeval kuue kiiruskatsega, millele Ken Torn – Kauri Pannas startisid pärast laupäevaseid tehnilisi muresid absoluudi 39.kohalt. Kui päev varem olid M-Sport Poland meeskonnaliikmed päeva alustanud probleemidega ja said õige hoo üles alles alates neljandast kiiruskatsest, siis pühapäevastel katsetel töötas eestlaste Ford Fiesta Rally3 laitmatult.

Päeva kuuest katsest viiel näidati ERC Junior klassi parimat aega. Päeva ainuke tagasilöök oli võistluse 13. kiiruskatsel, kui üks mahapööre pikaks läks ja tänu sellele 5-10 sekundit kaotati. Kui pühapäeva alustasid Torn – Pannas absoluudi 39.kohalt, siis ralli lõpuks olid eestlased tõusnud 27. kohale.

Autosport Team Estonia liikmete kaotus nendel katsetel, kus sai probleemideta sõita, oli ralli võitjatele kilomeetri kohta 2,6 sekundit. Võistluse absoluutarvestuse parimaks katsetulemuseks jäi laupäeval välja sõidetud neljanda kiiruskatse 21. resultaat. «Mina olen rahul, nägin progressi ja tõime auto ühes tükis tagasi, mis on kõige olulisem,» ütles Torn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles