INTERVJUU Eesti koondise raudvara Kert Toobal jälgib kamraadide tegemisi huviga ega valuta tuleviku pärast südant

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Vanameistri puududes täidab Eesti koondises praegu kapteni kohuseid temporündaja Ardo Kreek, kuid seda teeb ta Kert Toobali valvsa silma all.
Vanameistri puududes täidab Eesti koondises praegu kapteni kohuseid temporündaja Ardo Kreek, kuid seda teeb ta Kert Toobali valvsa silma all. Foto: Tairo Lutter

Tänavu sügisel tehakse Eesti võrkpallisõpradele erakordne kingitus: Tallinnas peetakse üks EM-finaalturniiri alagruppidest. See on volleinimeste austusavaldus nendele truudele fännidele, kes on 2009. aasta Vana Maailma tšempionaadist saati alati omasid toetanud ning koondisega kaasa reisinud.

Kes soostus kohe pardale hüppama, on vollevagunil kogenud nii tõuse kui ka mõõnu. Nii nende kui ka palju muu üle arutles Postimees rahvusmeeskonna raudvara Kert Toobaliga.

Mis pilguga vaatate praegu Eesti koondise tegemisi, kas süda on rahulik?

Ikka on. Ülemäära ma ei muretse, asjad liiguvad rahulikus taktis ja õiges suunas, täpselt nagu ühe väikse riigi koondises peavadki. Ülemäära pole mõtet rapsida. Meil tulebki hoida seda gruppi võimalikul laiana ning aeg on näidanud, et kui mõni mees ongi vahepeal puudu, siis meeskond mängib ikka normaalselt. Ega tulemused suure hooga ja üleöö niikuinii ei tule, peabki olema rahulik. See on loogiline protsess, kus tuleb olla kannatlik ja oodata õiget hetke, mil kõik klapib. Siis võib tulla ilusaid asju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles