Leok nõnda lihtsalt ei loobu ja soovib MM-sarjas end veelgi proovile panna

Karl Mihkel Eller
Copy
Tanel Leok.
Tanel Leok. Foto: press@msport

Kui eelmise aasta lõpus avaldas Eesti motokrossilegend Tanel Leok, et kavatseb lahkumisetenduse anda MM-etapil Lätis, mis võib aga koroonapandeemia tõttu edasi lükkuda, siis nüüd kinnitas Sõmerpalust pärit 36-aastane mees Postimehele, et hea tervise korral võib teda tänavu MM-sarjas rohkemgi sõitmas näha.

Nagu arvata oli, ei suuda Leok tsiklisadulast nii lihtsalt maha tulla. Juuni alguses käis ta poegade Travise ja Sebastianiga Poolas kirderegiooni EM-etapil ning otsustas sisuliselt viimasel minutil ka ise stardipuu taha astuda. «Põhimõtteliselt otsustasin võistluspäeva hommikul, et teen suurte võistlustel ise ka kaasa. Mõtlesin, et kui tahan MM-etapil startida, siis pean selleks vormi koguma,» selgitas Leok.

Gdanskis toimunud suurte tsiklite start ei kuulunud EM-arvestusse, kuid treeningsõiduks oli see Leokile piisav. «Seal oli päris hea konkurents. Teiseks jäänud mees oli ka kunagi MM-sarja sõitnud, ta ei olnud päris papist poiss,» ütles mõlemad sõidud võitnud Leok.

Septembris toimub Sardiinias MM-etapp, mille kõrval sõidetakse ka 85 cm3 klassi Euroopa finaalvõistlus. Kui kaks Taneli poega ja ka venna Aigari võsuke on sellel võistlusel stardis, lubas MM-klassis rajale tulla ka Tanel Leok. «Kui kõik Leokid on Sardiinias stardis, siis tahaks kangesti ise ka seal võistelda. Esialgu on plaan ikkagi kaks MM-etappi kaasa teha. Kui Sardiinias oleks rajal neli Leokit, oleks see juba midagi,» rääkis Leok teatepulga üleandmisest järgmisele põlvkonnale.

Tanel Leok

Sündinud 01.06.1985

Debüteeris MM-sarjas juba 2001. aastal

Võitnud MM-sarja tugevaimas klassis kolm etappi

Parimal kohal oli MM-sarja üldarvestuses viies

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles