Jalgpallur päästis Soomes teadvusetult lamanud konkurendi elu: ta ei saanud enam hingata

Karl-Joosep Küngas
Copy
Jalgpalliväljak. Pilt on illustratiivne.
Jalgpalliväljak. Pilt on illustratiivne. Foto: Karl W Newton/Sports Press/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Peatraumad on jalgpallis väga ohtlikud. Seda tõestas ka Soome teise liiga kohtumine JJK Jyväskylä ja Oulu Herculesi vahel. Teadvusetult lamanud Kuutti Matila elu päästis ainult Jyväskylä keskkaitsja Antti Åke oskuslik tegutsemine.

Pühapäeva õhtul toimunud vastasseisus põrkasid Jyväskylä väravavaht Aati Riihimäki ja Herculesi mängumees Matila kokku. Pärast põlvega pealöögi saamist langes Matila kohe murule pikali ega liigutanud.

Kiirelt kohale jooksnud Åke nägi, et kõik pole kannatanuga korras ja osutas talle esmaabi. «Minu esimene mõte oli, et ta on enda keele alla neelanud. Ta ei hinganud ja olin varasemalt kuulnud sellistest juhtumitest. Proovisin kiiresti midagi tema heaks teha,» sõnas keskkaitsja.

Tuli välja, et Åke esimene mõte oli ka õige. Ta avas kiiresti Matila hingamisteed ja võttis näppudega mehe keelest kinni. Samal ajal jooksis kohale ka meeskonnaarst Oskari Ervasti, kelle abiga suudeti üheskoos olukord kontrolli alla saada.

Herculese meeskond tänas Åket kangelasteo eest. «See olukord oli väga hirmus ja paljud kohkusid. Kuutti läks edasi haiglasse, kus talle tehakse vajalikud uuringud, kuid ta tunneb end juba hästi. Me soovime tänada nii Antti Åket kui ka nende arsti Oskari Ervastit, kelle abiga oleme praegu nõnda positiivses meeleolus. Just keskkaitsja tegutsemine oli siin väga määrav,» seisis nende sotsiaalmeedia postituses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles