Favoriidid võtsid Eesti meistrivõistlustel oma

Postimees Sport
Copy
Motokrossi Eesti meistrivõistlused.
Motokrossi Eesti meistrivõistlused. Foto: Jüri Melih

Karksi-Nuias alustasid oma selle aasta Castrol Eesti motokrossi meistrivõistluseid külgkorvid ja quadid. Külgkorvidel võtsid etapivõidu suursoosikud Kert Varik ja Lari Kunnas ning quadidel ei leidunud taas vastast mitmekordsele Euroopa meistrile Kevin Saarele.

Seoses kuumalainega otsustasid korraldajad sõitjaid, kohtunikke ja pealtvaatajaid säästa ning ühendasid kõik külgkorvid ühte sõitu ning sama tehti ka suurte quadidega. Lisaks lühendati nende sõitude pikkuseid ning võistluspäev vähenes pea 2 tunni võrra. Ainsana said eraldi sõita Q100 ja ATV klassid.

Külgkorvide avasõidus asusid liidriks juba avaringil meie MM-mehed Kert Varik ja soomlane Lari Kunnas, keda seirasid sel hooajal samuti MM-ile suunduvad Gert Gordejev ja mitmekordne maailmameister lätlane Kaspars Stupelis. Varik/ Kunnas (Husqvarna, AYR Racing team) suurendasid kohe Gordejev/ Stupelisega (Husqvarna, RedMoto Racing) vahe mitmele sekundile ja paistis, et sõit ongi tehtud.

Sõidu lõpuosas vähenes aga esiduo vahe päris korralikult ja lõpujoonel edestasid Varik/ Kunnas Gordejev/ Stupelist napi sekundiga. Kolmandale kohale madistasid Markus Normak/ Karl-Albert Kasesalu (Zabel, MK GasGas), Läti vennad Daniels ja Bruno Leielbardised (Zabel) ja Robert Lihtsa/ Markus Lina (Zabel, Kagu MK), kes sõitsid alguses ratas rattas. Lielbardised langesid vahepeal isegi viiendaks, kuid sõidu lõpuosas suutsid nad end siiski Normak/ Kasesalu ja Lihtsa/ Lina ees kolmandaks sõita.

Teises sõidus haarasid Varik/ Kunnas taas kohe liidrikoha ja kuna Gordejev/ Stupelise masinal lõpetas kohe mootor töölepingu, said liidrid kohe eest ja võtsid kindla esikoha. Lielbardised sõitsid terve sõidu kindlalt teisel kohal ja sellel ka lõpetasid. Stardikurvis rüsinasse sattunud ja viimaseks langenud Normak/ Kasesalu tegid meeletut sõitu ja tõusid lõpuks kolmandaks.

Kahe sõidu kokkuvõttes saavutasid seega etapivõidu Varik/ Kunnas, teised olid Lielbardised ja kolmandad Normak/ Kasesalu.

Külgkorvide B arvestus sõitsid end poodiumile Kevin ja Kenny Vaher (Husqvarna, Kose AMK), Katrin Põldma/ Rain Vaikmäe (KTM, MK D&T) ja Raigo Klemm/ Kristo Aasma (Zabel, MK D&T). Nooremates veteranides 45+ võitsid Argo Põldsaar/ Arno Peever (MK Kohila Sidecar Cross Team) Janek Soidla/ Krister Kindel (Yamaha, MK Lääne) ja Erik Vahter/ Kristjan Kivistu (Husqvarna, Kose AMK) ees. Eakamates 55+ moodustasid poodiumi Märt Arula/ Patric Põldma (Husqvarna, Kose AMK), Sverre Lamp/ Indrek Aljes (KTM, Saku MK) ja Väino Valdur/ Andres Arujõe (KTM, Türi AMK).

Quadide esimeses ühissõidus haaras stardist liidriohjad Priit Järvloo (Kawasaki, Sõmerpalu MK), keda jälitasid viimaste aastate quadide esinumber Kevin Saar (Yamaha, Pärnu MC) ja kiire lätlane Valerijs Kuzmins (KTM). Saar pääses liidriks teisel ringil ja enam tagasi ei vaadanud, Kuzmins möödus Järvloost teisel ringil ja tundus, et esikolmik ongi paigas. Saatus tuli aga mängu sõitu viimases osas, kui lätlane oma masina raja äärde parkis ja Järvloo sai Saare järel ikkagi teise koha. Kolmandana ületas lõpujoone Rene Tarend (Yamaha, Sõmerpalu MK).

Teises sõidus sai stardikurvist kõige paremini minema Kuzmins, kuid Saar pääses peagi temast mööda ja kadus konkurentidelt eest. Lätlase masin seekorda teda alt ei vedanud ja noormees lõpetas turvaliselt teisel kohal, sama kindel oli ka Järvloo kolmas koht.

Kahe sõidu tulemusena võitis etapi Saar Järvloo ja teises sõidus neljandana lõpetanud Tarendi ees.

Quad B klassis võitis aga Viljar Värat (Honda, Estonian Supermoto Racing Team), kellele järgnesid Kevin Raun (Yamaha, SK Yamaha Keskus) ja Siim Koppel (Suzuki). Quad 35+ sõitsid end poodiumile Janar Juks (Yamaha, Äksi39Team), Indrek Uusmaa (Yamaha, Sõmerpalu MK) ja Varbo Vingisaar (Yamaha, Türi AMK). Veteranide parim oli seekord Mark Saar (Kawasaki, RedMoto Racing) ja teise koha sai Karmo Sturm (Yamaha, Pärnu MC).

Noorte Quad 100 arvestuses võitis Karksi-Nuias lätlane Karlis Straubergs (Honda) Sander Oinuse (Honda, MK K&K) ja Ruben Vestungi (Honda, RedMoto Racing) ees. Kõige väiksemas Laste ATV-des oli aga parim Roberts Trautmanis (Cobra) Lätist, kellele järgnesid Argo Algma (Apex, Linnamäe krossiklubi) ja Kren Astok (Apex, Sõmeru Racing).

Ainsas sooloklassis selgitati välja Mulgimaa meistrid ja selle aasta parim oli enduroäss Elary Talu (KTM), teiseks tuli vaprat sõitu teinud 85cc tsikliga võistelnud noorsportlane Timo Tjorven Teesalu ja kolmandaks samuti enduroradadelt tuttav Ragnar Valdstein.

Castrol Eesti meistrivõistluste teine etapp sõidetakse juba järgmisel nädalavahetusel Lange motokeskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles