BLOGI JA GALERII ⟩ Teisel poolajal vunki juurde keeranud Holland alistas kindlalt Põhja-Makedoonia

Postimees Sport
Copy

Jalgpalli EMil alistas C-alagrupi kohtumises Holland kindlalt 3:0 Põhja-Makedoonia. Kohtumise täpsemat kulgu saab järele lugeda otseblogist.

Enne mängu:

Holland on seni ainsana kindlustanud C-alagrupis 6 punktiga edasipääsu. Teise koha nimel astuvad samuti kell 19 heitlusesse Ukraina ja Austria. Nende omavahelise kohtumise kulgu saab jälgida siit. Põhja-Makedoonia pole seni ühtegi punkti teeninud ja hoiab grupis viimast kohta.

Omavahel on Holland ja Põhja-Makedoonia (endise nimega Makedoonia) kohtunud neli korda. Kahe viigi kõrval on Hollandil kirjas kaks võitu, kuid viimati mindi vastamisi 2009. aasta kevadel ehk üle tosina aasta tagasi.

Hollandi puhul on jalgpalli mõistes tegu suurriigiga ja 1988. aastal õnnestus neil kätte saada ka EM-tiitel. Kokku on nende jaoks tegu juba kümnenda EMiga. Lisaks tiitlile on neljal korral jõutud ka poolfinaali. Alagrupidesse on jäädud pidama vaid kahel korral.

Põhja-Makedoonia jaoks on tänavune EM iseseisva riigi esimeseks suurvõistluseks. Varasemalt on küll Jugoslaavia osana 1968. aastal jõutud EMi finaali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles