Soome peatreener: olen uhke, et edestasime Venemaad!

Toimetas Ville Arike
Copy
Soome koondise mängijad tänavad pärast mängu Belgiaga Peterburi sõitnud fänne.
Soome koondise mängijad tänavad pärast mängu Belgiaga Peterburi sõitnud fänne. Foto: ANATOLY MALTSEV/AFP/Scanpix

Jalgpallimäng Belgia - Soome oli Peterburis ammu lõppenud, kuid meie põhjanaabrite fännid laulsid ja skandeerisid vaatamata 0:2 kaotusele edasi, toetades meeskonda ja juhendajaid.

«Mul on tunne, et meid toetas terve riik. Kahjuks ei õnnestunud saavutada soovitud tulemust,» vahendas Soome koondise peatreeneri Markku Kanerva mängujärgseid muljeid EMi koduleht.

Kanerva jätkas: «Olen mängijatega väga rahul, nad andsid endast kõik. Nägite, millist jalgpalli näitab Belgia, olen uhke meie meeste võitluse üle. Lõime samuti paar võimalust, kuid kahjuks need löögid blokeeriti. Esimese värava osas pööras õnn meile veidi selja.

Kahju, et me ei suutnud sellest mängust punkti võtta. Nüüd on play-off'i pääsemiseks väga väike võimalus, aga olen turniiril tervikuna näidatu üle uhke. Näitasime, et me pole siin üleliigsed.

Peame jätkuvalt arenema ja oma mängu parandama, näiteks vähendama lihtsate eksimuste arvu. Aga peame endalt ka küsima - mida ootame mängust maailma parima koondise vastu? Meie eesmärk on areneda ja teeme selleks tööd hingega.

Olen uhke, et edestasime sel EMil Venemaad! Ma ei tea, kui paljud arvasid, et viimase mängu eel säilivad meil lootused jõuda play-offi. Kuid Taani koondis näitas ülisuurt vaimset meelekindlust ja vääris teist kohta.»

Kanerva Belgia kolleeg Roberto Martinez märkis, et hästi tegutsenud Soome alistamiseks tuli näidata oma parimat mängu. «Ootasime võimalust lüüa esimene värav. Teadsime, et pärast seda muutub mäng lahtiseks,» ütles Martinez.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles