Bryanti surmalennu kaasus ei jõua kohtusse

Postimees Sport
Copy
Kobe Bryantit ja teisi vedanud helikopterist ei jäänud suurt midagi alles.
Kobe Bryantit ja teisi vedanud helikopterist ei jäänud suurt midagi alles. Foto: NTSB/REUTERS/SCANPIX

ESPNi teatel on lõppenud kaasus üheksa inimese surmaga lõppenud kopteriõnnetuse üle, mis kustutas ka viiekordse NBA meistri ja korvpallilegendi Kobe Bryanti eluküünla.

Nimelt olla Bryanti lesk Vanessa koos teiste hukkunute lähedastega jõudnud kohtuvälisele kokkuleppele Island Expressiga, kelle alt mullu USA aja järgi 26. jaanuari hommikul vastu maapinda põrutanud helikopter sõitis. Milline on kokkuleppe täpne sisu, pole teada.

Küll kirjutasid erinevad väljaanded mullu juunis, et Vanessa Bryant nõudis Island Expressilt sadu miljoneid dollareid. Eelkõige rõhus naine sellele, et oma kaasa surmaga kaotas ta meeletult potentsiaalseid tulusid. Lisaks jäid tema kanda mitmed laenud ja muud tasud.

Kopter kukkus alla Los Angelese kesklinnast umbes 50 km kaugusel Calabasases. Lõuna-Californias oli tihe udu ning lennuinfo põhjal oli kopteri kiirus allakukkumise ajal ligemale 300 km/h.

Väidetavalt olla Bryanti kopteripiloot Ara Zobayan sõitnud läbi pilvede, kui õhusõiduk järsult vasakule kaldus ja maapinna poole liikuma hakkas. Languse algusest kokkupõrkeni kulus umbes minut.

USA lennuohutuse eest vastutava ameti NTSB poolt läbi viidud uurimine ei tuvastanud helikopteril ühtegi riket. Küll puudus Bryanti kopteril maapinna lähedusest märku andev seadeldis, ent Sikorsky S-76B tüüpi lennuvahendil puhul pole selleks ka kohustust. Lõplik õnnetuseraport peaks valmima järgmisel aastal.

Õnnetuses said Bryanti kõrval surma tema 13-aastane tütar Gianna, Orange Coasti ülikooli korvpallimeeskonna peatreener John Altobelli, tema naine Keri ning nende tütar Alyssa. Pardal viibisid ka Gianna korvpallitreener Christina Mauser, Sarah Chester, viimase tütar Payton ja kogenud piloot Zobayan.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles