Belgia jalgpallitähe suur tagumik on paljudele naljanumber, kuid platsil ülioluline

Postimees Sport
Copy
Belgia staar Eden Hazard tänavusel EMil Soome vastu.
Belgia staar Eden Hazard tänavusel EMil Soome vastu. Foto: KIRILL KUDRYAVTSEV/AFP/SCANPIX

Endine tippjalgpallur ning näiteks Manchester Citys ja FC Barcelonas leiba teeninud Yaya Toure sõnul võib Belgia koondise tähe Eden Hazardi suur tagumik küll paljudele nalja pakkuda, kuid tegelikult on see mehe mängule tohutult oluline.

«Ta on väga ohtlik mängija,» kiitis Toure The Athleticu vahendusel. «Seega, kui pall jõuab temani, peaks tal järgmise käigu tegemiseks olema vähem kui viis sekundit. Palli saades tunneb ta juba, et keegi ligineb talle.

Hazard ootab lõpuni ning blokeerib siis oma tagumikuga vastase. Ta lükkab kaitsja eemale ning kui tema ja vastase vahel tekib ruumi, pistab Hazard jooksu ja algatab rünnaku.

Teised mängijad kasutavad oma tagumikku samamoodi, nagu näiteks Antoine Griezmann, Luis Suarez ja Sergio Agüero. Ent Hazardist ei oska seda keegi paremini teha.»

30-aastane Hazard on Belgia üks nimekamaid mängumehi, kuid praegu ei kanna ta koondises põhirolli, sest on viimasel paaril aastal maadelnud ülekaalu ja rohkete vigastustega. Ent EMil on ta olemas ning sai alagrupivooru viimases lahingus Soome vastu kirja 90 minutit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles