Survele alla vandunud vormelitalent lõpetas päevapealt karjääri

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Thomas ten Brinke.
Thomas ten Brinke. Foto: Instagram @thomastbrinke_

Kaks aastat tagasi, kui Thomas ten Brinke krooniti Soomes juunioride kardi maailmameistriks, peeti teda tõeliseks tulevikutäheks. Seejärel hakkas noormees esimesi samme tegema ka vormelimaailmas, kuid otsustas sellele nüüd päevapealt joone alla tõmmata.

16-aastane hollandlane sõnas ühismeediasse tehtud postituses, et kui ta eelmisel aastal F4-sarjas alustas, nautis ta võidukihutamist väga, kuid tänavu FRECA-sarjas võisteldes igasugune nauding kadus ning asendus vaid pingega. 

«Viimasel paaril võistlusnädalavahetusel kogesin pinget, mida varasemast ei teadnud. Ükskõik kui väga ma ka ei tahaks praegu võistelda, siis ma lihtsalt ei suutnud seda vaimselt teha. Üritasime üheskoos treeneritega asju paremuse poole pöörata, kuid möödunud nädalavahetusel Zandvoortis said minu jaoks asjad selgeks: ma ei naudi seda enam. 

Ma tean, et võidusõidumaailm on paljude jaoks unistus - ning see teadmine muudab selle otsuse veelgi raskemaks - kuid olen otsustanud endale kindlaks jääda ning tunnistada iseendale, et võidusõit pole see, mis mulle elus naudingut pakub ega see, mida tahan. Seetõttu annan raske südamega teile kõigile teada, et lõpetan päevapealt oma võidusõidukarjääri,» kirjutas hollandlane Instagrami.

Ten Brinke saagiks vormelimaailmas jäi seega Hispaania F4-sarja üldarvestuse kolmas koht möödunud aastast ning kaheksa etappi FRECA-sarjas sel hooajal.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles