Kontaveit: mind päästis, et ma ei andnud kordagi alla, võitlesin iga punkti eest

Karl Mihkel Eller
Copy
Anett Kontaveit Eastbourne'i turniiril.
Anett Kontaveit Eastbourne'i turniiril. Foto: Rob Prange/AFP7 via ZUMA Wire/Scanpix

Eesti esireket Anett Kontaveit (WTA 27.) teenis Eastbourne'i tenniseturniiril raske 2:6, 7:6 (2), 7:5 võidu šveitslanna Viktorija Golubici (WTA 72.) vastu ning pääses poolfinaali. Kontaveit avaldas, et teda päästis tugev võitlusvaim ja ta ei andnud kordagi alla.

Napilt pool tundi kestnud avaseti 2:6 kaotanud Kontaveit ei läinud kaotusseisus verest välja lüüa ning otsustas, et võtab teist setti nagu see oleks alles mängu algus. «Vastane mängis väga-väga hästi ja pani mind väga palju surve alla. Tal on lamedad löögid, mis on muru peal väga efektiivsed, mis toimisid,» rääkis Kontaveit pärast mängu Eesti ajakirjanikele.

Järgmised setid olid olulised tasavägisemad. Teise seti võitis Kontaveit kiires lõppmängus 7:2 ja kuigi otsustavas setis jäi eestlanna 2:3 ja 4:5 kaotusseisus, siis kolm viimast geimi võitnud Kontaveit võitis veerandfinaali realiseerides teise matšpalli.

«Mind päästis täna, et ma ei andnud kordagi alla, võitlesin iga punkti eest, jooksin iga palli järgi,» avaldas Kontaveit võiduretsepti. «Mul ei olnud halb päev, aga mul ei olnud ka maailma parim päev. Andsin endast kõik, ma arvan, et see oli see, mis mind lõpuks päästis.»

Eestlanna tõi välja, et kaks ja pool tundi kestnud kohtumine oli ülimalt raske. «Mina ei saanud väga hästi mängida, sest tema mängis väga ebamugavalt mulle neid palle. Väga võitluslik ja tasavägine mäng. Kindlasti sellised võidud on väga vajalikud,» lisas ta.

Poolfinaalis on Kontaveidi vastaseks 29-aastane itaallanna Camila Giorgi (WTA 75.), kellega ta kohtus viimati eelmise aasta veebruaris toimunud Fec Cupi turniiril. Toona oli eestlanna parem 6:3, 4:6, 7:6 (4).

Giorgi on näidanud Eastbourne’i muruväljakutel väga head taset, teel poolfinaali on ta alistanud Karolina Pliškova (WTA 10.), Shelby Rogers (WTA 47.) ja veerandfinaalis kõige kõrgema asetusega Arina Sabalenka (WTA 4.).

Aukartust nii heas vormis mängiv itaallane Kontaveidile ei tekita. «Ma tean, et ta lööb kõiki palle väga-väga kõvasti. Murul on need pallid veel kiiremad, kui teistel katetel. Talle on meeldinud läbi aastate murul mängida ja ta on seal häid tulemusi teinud. Ma lähen jälle endast kõike andma. Loodan, et suudan iga punkti eest võidelda ja tuleb selline võitluslik mäng,» ennustas Kontaveit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles