Värisev Saksamaa pääses ikkagi edasi

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Säärast ühtehoidvat Saksamaad väljakul liiga palju ei näe.
Säärast ühtehoidvat Saksamaad väljakul liiga palju ei näe. Foto: Christof Stache/AFP/Scanpix

Samal ajal kui üle kogu Eesti kalpsasid inimesed üle jaanilõkete, selgitati jalgpalli EMil viimased play-off’i pääsejad. Kui viimase mängupäeva eel kõneldi kõige rohkem sellest, kas Hispaanial õnnestub 2014. aasta MMi krahhi vältida – toona jäädi alagruppi pidama – siis nemad said oma mängumootori Slovakkia vastu ilusti nurruma. Reaalsuses rippus kõige kauem küsimärk hoopis Saksamaa kohal, kellele kindlustas koha kaheksandikfinaalis alles Leon Goretzka 84. minuti tabamus.

Juba EMi eel kõneldi kõige rohkem F-alagrupist, mida «hellitavalt» ka surmagrupiks kutsuti. Oli sellel ka põhjust, sest sinna loositi kolm varasemat tšempionit – Prantsusmaa, Portugal ja Saksamaa – ning väike Ungari. Ent lõpuks oli just pisikesed madjarid need, kes grupis enim segadust külvasid ning varasemaid meistreid kuristiku poole lükkasid.

Juba avavoorus Portugali vastu tegid ungarlased südi partii, kuid Cristiano Ronaldo meistriklassi tulemusena tuli neil ikkagi 0:3 kaotus vastu võtta. Teisest voorust Prantsusmaa vastu jäi neil juba ka midagi näppude vahele, kui valitseva ilmatšempioniga tehti 1:1 viik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles