Eesti korvpallikoondislane liitub Hispaania kõrgliiga klubiga

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kadri-Ann Lass.
Kadri-Ann Lass. Foto: Erik Tikan

Eesti naiste korvpallikoondise üks liidreid Kadri-Ann Lass mängib tuleval hooajal tugevas Hispaania kõrgliigas, liitudes väikelinna Bembibre võistkonnaga. 

Tegemist on tugeva keskmikuga, kes paar aastat tagasi võitles koha eest play-off'is. Viimati lõpetati 16 tiimi konkurentsis 14 kohaga, 30 mängust võideti kaheksa.

Tänavu alustatakse kõrgliigas kümnendat hooaega. Lass on Bembibre seitsmes väljahõigatud mängija. Temalt oodatakse korralikku panust. 

«Lass on mitmekülgne mängija, kes suudab täita suure ääre ja tsentri positsiooni. Ta oskab mängida nii nägu kui ka selg ees. Ta on noor, aga suudab meid juba oluliselt aidata. Samas areneb ta pidevalt edasi,» ütles Bembibre peatreener Pepe Vazquez.

Lisaks tuuakse välja, et 24-aastane eestlanna kuulub Eesti koondise liidrite sekka ning omab kogemust eurosarjas. Märkimisväärseks peetakse ka nelja hooaega USA üliõpilasliigas. 

«Minu prioriteet on võistkond. Eelkõige tahan anda panuse kaitsemängus ja seejärel ka rünnakul võimalikult palju aidata. Töötan selle nimel, et võidaksime,» märkis Lass. 

191-sentimeetrine pallur mängis 2015.-2019. aastani ookeani taga Duquesne'i ülikoolis. Seejärel naasis ta Euroopasse. Profikarjääri alustas Lass Poolas kõrgliigas, mullune hooaeg möödus Ungaris. 

Meeste korvpallis on Hispaania kõrgliiga Euroopa tugevaim. Naiste konkurentsis leidub võrdväärseid või grammi võrra tugevamaid, ent keskmiselt tasemelt kuulutakse kindlasti tippude hulka. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles