Tartu Ülikool sõlmis järgmiseks hooajaks kolm uut lepingut

Postimees Sport
Copy
Tiit Sokk (vasakul) ja Toomas Kandimaa.
Tiit Sokk (vasakul) ja Toomas Kandimaa. Foto: Kristjan Teedema / Postimees

Mulluse hooajaga Eesti korvpallikoondise kandidaatide ringi tõusnud Hendrik Eelmäe jätkab ka järgmisel hooajal Tartus. Lisaks Eelmäele sõlmiti jätkuleping veel kahe 2000. sünniaasta treeninggrupi poisiga – Joonas Anton Jürgensteini ning Patrik Saaliga.

Mulluse hooajaga Eesti korvpallikoondise kandidaatide ringi tõusnud Hendrik Eelmäe jätkab ka järgmisel hooajal Tartus. Lisaks Eelmäele sõlmiti jätkuleping veel kahe 2000. sünniaasta treeninggrupi poisiga, Joonas Anton Jürgensteini ning Patrik Saaliga.

Eelmäe sõnul saab nii parimal viisil ühendada spordi ja õppimise: «Soovin olla meeskonnale vähemalt järgmisel hooajal abiks ja toeks. Annan endast kõik, et klubi oleks edukas ja loodan samas ka ise areneda. Saan Tartus ühendada parimal võimalikul moel profispordi ja õpingud ülikoolis,» sõnas Eelmäe uue lepingu kommentaariks.

Tartu Ülikool Maks & Mooritsa peatreener Toomas Kandimaa sõnul on lepingute pikendamine märk heast noortetööst. «Nende poistega lepingu pikendamine on ehe näide sellest, et meie oma korvpallikooli poisid on murdnud ennast meistriliigasse. Suured tänud treener Raido Rebasele, kes on nendega noorteklassis head tööd teinud. Võrreldes eelmiste hooaegadega tegi neist Hendrik kõige suurema sammu edasi. Ootame, et ta jätkaks oma arengut samas vaimus,» ütles Kandimaa.

20-aastane Hendrik Eelmäe tõusis eelmisel hooajal meeskonna põhijõudude sekka kui tegi kaasa 37 kohtumises. Eesti-Läti liigas jäi kahemeetrise ääremängija saagiks keskmiselt 28 mänguminutiga 11,8 punkti, 3,2 lauapalli ja 2,4 kovisöötu. Eesti meistriliigas olid keskmisteks näitajateks 11,4 punkti, 4,3 lauapalli ja üks korvisööt. Eelmäe on meistriliiga tasemel mänginud juba hooajast 2016/2017. Lisaks korvpalli mängimisele õpib Eelmäe ka Tartu Ülikoolis geograafiat.

Samuti 20-aastane Joonas Anton Jürgenstein mängis Tartu särgis mullu 38 kohtumist. Eesti-Läti liigas sai ta 23 mängus keskmiselt kirja 14 minutit ja selle ajaga viskas ta 1,9 punkti. Hooaja lõpupoole peetud Eesti meistriliiga mängudes kasvas mänguaeg keskmiselt 17 minuti peale ja punktisaak 2,8 punktile mängus. Alates hooajast 2016/2017 meistriliigas mängiv Jürgenstein õpib Tartu Ülikoolis matemaatikat.

Kolmas treener Raido Rebase 2000. sünniaastaga poiste grupi mängija Patrik Saal tõmbas Tartu Ülikool Maks & Moorits särgi selga 29 korral. Eesti-Läti liiga 21 mängus kogus ta keskmiselt 13 mänguminutit ja viskas selle ajaga 3,8 punkti ja võttis 1,4 lauapalli. Sarnased numbrid olid 207cm pikkusel ääremängijal ka Eesti meistriliigas. Oma meistriliiga debüüdi tegi ta hooajal 2017/2018. Pallimängimise kõrvalt õpib Patrik Saal Tartu Tervishoiu Kõrgkoolis.

Järgmiseks hooajaks on meeskonnal lepingud sõlmitud kaheksa mängijaga: Emmanuel Wembi, Robin Kivi, Märt Rosenthal, Oliver Suurorg, Hendrik Eelmäe, Patrik Saal, Joonas Anton Jürgenstein ja Patrik Peemot. Täiendust otsitakse veel tagaliini ja korvi alla, lisaks kaasatakse korvpallikooli nooremaid mängijiaid. Meeskonna peatreenerina jätkab Toomas Kandimaa ja abitreeneritena Tiit Sokk ning Olari Narits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles