Uskumatud numbrid ei anna Kontaveidile finaali eel just kuigi suurt lootust

Rasmus Vatter
, Suvereporter
Copy
Anett Kontaveit Eastbourne turniiril.
Anett Kontaveit Eastbourne turniiril. Foto: Rob Prange/Scanpix

Eesti esitennisist Anett Kontaveit (WTA 27.) jõudis Eastbourne tenniseturniiri finaali, kus tema vastaseks on lätlanna Jelena Ostapenko (WTA 43.). Tuhnisime enne mängu veidike ajaloo annaalides ja uurisime Kontaveidi finaalmängude seniseid tulemusi.

25-aastane eestlanna on varasemalt WTA turniiride finaali jõudnud kokku lausa seitsmel korral, kuid suutnud neist võidukana väljuda vaid 2017. aastal Den Boschis toimunud võistlusel. Murul toimunud finaalis alistas Kontaveit venelanna Natalia Vihliantseva 6:2, 6:3.

Saviliival on Kontaveit mänginud kolmes finaalis. 2017. aastal jäi ta Gstaadis 6:4, 3:6, 1:6 alla Kiki Bertensile, 2019. aastal Stuttgartis 3:6, 6(2):7 Petra Kvitovale ja möödunud aastal Palermos Fiona Ferrole 6:2, 7:5.

Kõvakattel peetud võistlustel on lood natuke huvitavamad, sest kuigi paberil on Eesti esireket osalenud kokku lausa kolmes finaalis, siis mäletatavasti jäeti selle aasta alguses toimunud Grampians Trophy finaal ära. 2017. aastal Bielis toimunud finaalis kaotas ta Marketa Vondroušovale 6:4, 7:(6)6 ja aasta hiljem Wuhanis Arina Sabalenkale 6:3, 6:3.

Kui tahta sellest suhtkoht nutusest statistikast midagigi positiivset leida, siis ehk seda, et Kontaveit ei ole veel kunagi muruturniiri finaalis kaotanud ja samuti ei ole ta naiste konkurentsis kordagi Ostapenkole alla jäänud. Viimati võitis ta lätlannat 2018. aastal Australian Openil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles