Odaviske superstaar tegi soomlaste suunas valusa torke

Carl-Robert Puhm
Copy
Johannes Vetter.
Johannes Vetter. Foto: Chai von der Laage via www.imago-images.de/Scanpix Baltics

Mai lõpus üle 96-meetrist odakaart näidanud Johannes Vetter võistleb täna Soomes Kuortanes, kus läheb püüdma Aki Parviainenile kuuluvat võistluse rekordit (93.08). Enne mõõduvõttu naljatles sakslane aga Soome toidu üle.

Esmalt alustas 2017. aastal maailmameistriks tulnud Vetter kiitusega. «Kuortanes on head treeningtingimused ja siin on tore puhata. Mulle meeldib siinne vaikus: see on hetk, kui vaim saab puhata. Soomes on kõik väga puhas. Ka lennujaamas olid inimesed abivalmid. See on muidugi alati kahepoolne: kui oled ise sõbralik, saad seda ka vastutasuks,» kiitis Vetter Iltalehtile antud kommentaaris põhjanaabreid.

Siiski möönis Saksamaa odaviskaja, et päris koduselt ta end Soomes ei tunne. «Ma võin olla veidi erinev inimtüüp sellest, millega te harjunud olete, sest ma räägin palju. Mõnikord pole soomlastega seetõttu nii lihtne vestelda.»

Johannes Vetteri mänedžer on soomlane Tero Heiska. Suhtluses enda abimehega soomlaste kidakeelsus aga takistuseks ei saa. «Teroga on mul alati näost näkku mõnusad vestlused. Mulle meeldib tema professionaalne lähenemine ning see, kuidas ta kõiki asju korraldab. Kui mul on mõni küsimus või midagi vaja, siis alati Tero hoolitseb selle eest.»

Vetter nimetas ka punkti, mida soomlased võiksid parandada: «Soome toit võiks olla natuke parem,» naljatles sakslane. 

Kõigi aegade edetabelis Jan Železný järel teist kohta hoidev Vetter tõdes, et on pikkade odakaarte toel enda populaarsust kasvatanud ka kodumaal, kuid ilmselt on ta Soomes endiselt tuntum.

«Olen eelmise ja selle aasta tulemuste abil teinud avalikus tuntuses suure sammu edasi. Teen ise päris head tööd ja mu taustatiim arendab samuti minu kuvandit. Samas on mul Saksamaa spordisüsteemi ja- poliitika suhtes ka kriitilisi mõtted. Võib-olla olen ma tõesti  Soomes paremini tuntud kui Saksamaal,» möönis Vetter.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles