Venemaalt naasnud Soome vutifännide koroonakolle paisub hooga (2)

Postimees Sport
Copy
Soome jalgpallifännid.
Soome jalgpallifännid. Foto: Emmi Korhonen via www.imago-images.de/Scanpix

Soome terviseamet (THL) teatas laupäeval, 26. juunil, et Peterburist jalgpalli Euroopa meistrivõistlustelt naasnud Soome fännide hulgas tuvastatakse üha uusi positiive koroonatesti andnuid.

Kui neljapäeval raporteeriti 86 positiivsest juhtumist, siis reedese seisuga oli positiivsete hulk kasvanud juba tublisti üle saja poolehoidja.

«Eilseks oli kokku avastatud üle 120 koroonaviiruse juhtumi. Selgus, et tegelikult võis igal Peterburist tulnud bussil või minibussil olla nakatunud inimene ja seetõttu on eritähelepanu vajalik,» ütles THL-i esindaja Mika Salminen Iltalehele.

Uued juhtumid lisanduvad kõikjale Soome, kuna Peterburist lahkujad rändasid üle kogu riigi laiali. Salmineni sõnul on enamik nakatumisi siiski Suur-Helsingis ja Lõuna-Soomes.

Üha kasvavale nakatunute arvule toetudes on märgitud, et fännibussides oli nakatunuga kokkupuute oht eriti suur. «Juhtumite avastamine viitab süsteemi toimimisele. Selles mõttes pole positiivsete leidmine üllatav, kuid nakatumisi on oodatust veidi rohkem,» selgitas Salminen.

Koroonatestile peavad 72 tunni jooksul andma kõik, kes naasevad Venemaalt Soome. Samuti tuleb vältida kontakte väljaspool pereringi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles