FOTOD Hooletu fänn põhjustas Tour de France'i avaetapil väga karmi grupikukkumise

Postimees Sport
Copy
Kukkumine Tour de France'i esimesel etapil.
Kukkumine Tour de France'i esimesel etapil. Foto: Ekraanitõmmis

Laupäeval alustati Prantsusmaal Tour de France'i velotuuriga. 198 km pikkusel avaetapil Brestist Landerneausse toimus väga raske grupikukkumine. Velotuuri asus juhtima kukkumises osalenud Julian Alaphilippe.

47 km enne finišit toimus peagrupis karm kukkumine, mille põhjustas hooletu pealtvaataja. Suurt plakatit käes hoidnud pealtvaataja vajus sellega grupile peale ning Tony Martinil ei jäänud muud üle, kui sellele otsa sõita. Martiniga koos kukkus kümneid rattureid, nende seas ka Primož Roglič, Sonny Solbrelli ja Julilan Alaphilippe.

Selleks hetkeks oli Ide Schelling (Bora-Hansgrohe) suutnud üksinda eest minna, kuid võttis spordimehelikult käigu välja. Kukkumise tõttu ei saagi me teada, kas Schelling oleks suutnud üksinda lõpuni sõita või läkski ta püüdma vaid mägede punktiarvestuse liidrisärki.

Kollast vihmajopet kandnud naisfänn on sotsiaalmeedias langenud suure kriitikalaviini alla ning mitmed meeskonnad on pealtvaatajaid kutsunud üles, et nad oleksid raja ääres tähelepanelikumad.

Lõpuks suutis avaetapi võita ja kollase liidrisärgi haarata Alaphilippe (Deceuninck–Quick-Step), kes ründas 2 km enne finišit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles