Laskesuusataja Tomingas võitis kergejõustiku meistrivõistlusel hõbeda: tiitel polnud kaugel

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Tuuli Tomingas.
Tuuli Tomingas. Foto: Tairo Lutter

Teist aastat järjest osales kergejõustiku Eesti meistrivõistlustel laskesuusataja Tuuli Tomingas. Kui mullu tegi ta kaasa 1500 meetri jooksus, siis tänavu poole pikemal ja takistustega distantsil. Ja väga edukalt! 

3000 meetri takistusjooksu ajaga 11.06,22 läbinud Tomingas jäi alla vaid Johanna Ardelile (10.54,95). Kuigi vahe oli lõpuks päris suur, püsis biatleet konkurendil pikalt sabas, alles lõpus libises Eesti meister eest. 

«Tahtsin eestikatele väga tulla, aga teadsin, et 1500 meetris ma isiklikku rekordit ei teeks, mistõttu oleksin ilmselgelt pettunud,» rääkis Postimehele Tomingas, kes alles nädal tagasi esimest korda 3000 meetri takistusjooksus võistles. 

Talihooajal tekitasid talle probleeme ootamatud säärelihasekrambid, mis rikkusid nii mõnegi võistluse. Mure lahendamiseks käis Tomingas kevadel lõikusel. «See on kiire taastumise tulemus, et üldse stardis olen. Kevadel ei osanud seda kindlasti oodata.»

Kokkuvõttes jääb Tomingas hõbemedaliga rahule, kuid väike okas jäi hinge. «Algus tõotas head, aga lõpus polnud kiirendust. Parandasin oma eelmist rekordit üle 20 sekundi. Võib-olla ma polegi rohkemaks võimeline... Kuigi paaris trennis, mis ettevalmistuseks tegin, oli vurtsu lõpus rohkem. Sellega kindlasti rahule ei jäänud. Eriti, arvestades, et meistritiitel polnud kaugel.» 

Tema sõnutsi sobis võistlus valatult laskesuusahooajaks ettevalmistusse. «Sain siit nii suure emotsionaalse laengu. Selle pealt on hea treeninguid jätkata,» märkis Tomingas, kelle sõnutsi on takistusjooks ideaalne treening. 

«3000 meetrit takistusi on suusatajale [võrreldes sileda 1500 meetriga] kindlasti erialasem. Nõuab rohkem vastupidavust ja sisaldab rohkem tempomuutusi. Arvan, et see võistlus andis mulle pigem juurde kui võttis midagi ära.»

Kuidas hinnata viimastel kuude üldist tervist ja vormi? «Arvan, et okei. On olnud väiksemaid tagasilööke. Aga kuna alustasin oma tiimi tegevust, on olnud palju rapsimist. Kevadel oli kerge külmetushaigus, aga see käibki asja juurde, kui oled vähe maganud on nõrgem,» vastast Tomingas.

«Nüüd olen tiimi asjad peaaegu ilusti käima saanud ja laagrid saab ära teha. Saan rahulikult hooajale keskenduda.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles