BLOGI JA GALERII Tšehhi sepistas üllatuse ja kukutas Hollandi (6)

Postimees Sport
Copy

Jalgpalli EMi kaheksandikfinaalis alistas Tšehhi üllatuslikult 2:0 Hollandit ja edenes veerandfinaali, kus minnakse vastamisi Taaniga. Kohtumise täpsemat kulgu jälgi Postimehe otseblogist.

Enne mängu:

Maailma edetabeli järgi võiks favoriidiks pidada Hollandit, kelle leiab 16. tabelirealt. Tšehhi on tunduvalt kaugemal ja asetseb alles 40. kohal.

Holland näitas alagrupis võimsat minekut. Kui esimeses mängus nähti kurja vaeva, et Ukraina lõpuks 3:2 alistada, siis ülejäänud kohtumised möödusid ilma suuremate probleemideta. Austria vastu võeti 2:0 ja Põhja-Makedoonia vastu 3:0 võit. Väravatevaheks jäi 8-2. Enim väravaid lõi Georginio Wijnaldum, kes sahistas võrku kolmel korral.

Tšehhi jaoks kulgesid alagrupi mängud vaevalisemalt. Kuigi turniiri alustati suurepärase 2:0 võiduga Šotimaa üle, siis teises mängus tehti Horvaatiaga 1:1 viik ning viimases kohtumises tunnistati Inglismaa 0:1 paremust. Kokku saadi neli silma ja see tagas neile kolmanda koha. Tšehhi ainuke väravalööja oli Patrik Schick, kes skooris kolmel korral.

Tšehhi ja Holland on omavahel kohtunud 11 korral ja seni on paremini läinud tšehhidel, kellel on kirjas viis võitu. Kolmel korral on mängitud viiki ja kolmel korral on võitnud Holland. Viimati kohtuti omavahel 2016. aasta EM valikturniiril, kus mõlemas mängus noppis võidu Tšehhi.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles