Pettunud Balta: ma ei arva, et olümpiale pääsemine on väga kindel

Postimees Sport
Copy
Ksenija Balta.
Ksenija Balta. Foto: Tairo Lutter

Eesti kergejõustiku meistrivõistlustel pidi kaugushüppaja Ksenija Balta leppima alles kolmanda kohaga, tulemus 6.23 mõistagi rahulolu ei pakkunud. 

«Mis ma selle võistluse kohta ikka ütlen... Mitte midagi!» tunnistas Balta, kes ootas umbes poole meetri jagu pikemat õhulendu. 

Vaatamata ebaõnnestumisele saabus täna teade, et ta peaks tänu reitingule Tokyo olümpiale pääsema. Kuna ükski eestlanna pole normi 6.82 täitnud, saab parimana võimaluse (Accepted Universality Place) Balta. Ametlikku kinnitust aga veel pole.

«Kuulsin sellest esimest korda alles eile. Täna lugesin uudistest samamoodi nagu kõik teised. Ma ei arva, et see on väga kindel,» arutles Balta, kes oleks valmis olümpiale sõitma. Aga... «Ma ei tahaks 6.23 pealt hakata suuri sõnu tegema. Eks vaatab...»

Kust jääb kõige rohkem vajaka? «Ma ei tea isegi, kust alustada,» vastas Balta. Kiirus on okei, aga see ei taga veel head hüpet. Viimased aastad pole hästi istunud...»

Esikoha teenis Lishanna Ilves. Kulla tõi kolmandas voorus püstitatud isiklik tippmark 6.66. Muide, see jäigi tema ainsaks mõõtmisele läinud katseks. Hõbeda võitis amatöörina tegutsev Aet Laurik (6.31). 

«Olen väga õnnelik, sain lõpuks kirja korraliku tulemuse,» märkis Ilves, kes parandas rekordit 14 sentimeetri võrra. Ühtlasi tõusis ta Eesti läbi aegade tabelis Balta ja Sirkka-Liisa Kivineni järel kolmandaks.

Vaata kogu esikolmiku muljeid siit: 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles