Kergelt lagunev Hyundai röövis järjekordse esikoha

Karl Mihkel Eller
Copy
Ott Tänakule ja Martin Järveojale tähendas Safari ralli kolmas tulemus hooaja teist poodiumikohta.
Ott Tänakule ja Martin Järveojale tähendas Safari ralli kolmas tulemus hooaja teist poodiumikohta. Foto: Francois Flamand/Dppi/LPS via ZUMA Press/Scanpix

Ott Tänak ja Martin Järveoja suutsid palju katsumusi pakkunud Keenia MM-ralli lõpetada pjedestaalil ning noppida maksimumi punktikatselt, kuid täit rahuldust see ei pakkunud. Tõrvatilgaks meepotis oli Hyundai tehniline rike, mis röövis võimaluse võidelda kõrgemate kohtade eest, ja Lõuna-Korea meeskonna üleüldine kehv käekäik, mis jättis Mustal Mandril peetud võistlusel kõvasti soovida.

Pärast arvukate katkestamistega vürtsitatud reedet tundus, et laupäev tuleb sündmustevaene ja nii ka läks, kuni päeva viimase kiiruskatseni. Siis avanesid Keenias taevaluugid ning liivaseid teid hakkas mudaks muutma hoovihm. Vahepeal isegi tormi mõõtmed võtnud raju viskas enim kaikaid kodarasse teist kohta püüdnud Tänakule, kelle Hyundai WRC-autol lakkas korralikult töötamast esiklaasisoojendus ning nähtavus oli oluliselt häiritud.

Esialgu püüdis Tänak sõita kaardilugeja Järveoja suuniste järgi, kes luges talle pidevalt, mitu meetrit on jäänud järgmise kurvini. Selliselt jätkates polnud aga võimalik võistluskiirusel sõita ning nii otsustati auto vahepeal katsel seisma jätta, et akent puhastada. Olukord ei läinud aga väga palju paremaks, katsefinišis kaotati parimale üle kahe minuti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles