STATISTIKAPOMM ⟩ Rootsi on favoriit, kuid Ukraina on neile olnud raske vastane

Optibet
Copy
Rootslased näitasi alagrupis head mängu, kuid Ukraina vastu pole neil palju edu seni olnud.
Rootslased näitasi alagrupis head mängu, kuid Ukraina vastu pole neil palju edu seni olnud. Foto: Maksim Konstantinov/Scanpix

Jalgpalli EMi kaheksandas ehk viimases kaheksandikfinaalis lähevad vastamisi Rootsi ja Ukraina.

Maailma edetabeli järgi võiks kergeks favoriidiks pidada Rootsit, kes asub 18. positsioonil. Samas pole vahe suur, sest Ukraina leiame juba 24. tabelirealt. Ka Optibet peab favoriidiks Rootsit.

Alagrupifaasis näitas tugevamaid esitusi Rootsi, kes suutis teha Hispaaniaga väravateta viigi ja siis võtta 1:0 võidu Slovakkia ja 3:2 võidu Rootsi üle. E-grupis saavutati esimene koht. Väravaid löödi vastastele neli ja enda võrku lasti kaks palli. Parimaks väravakütiks on seni kolm tabamust kirja saanud Emil Forsberg.

Kui kaugele jõuab EMil Rootsi? Pakkumise saad teha SIIN.

Ukraina jaoks on turniir kulgenud vaevalisemalt. Avamängus tunnistati Hollandi 2:3 paremust, kuid seejärel alistati 2:1 Põhja-Makedoonia. Viimases mängus kaotati Austriale 0:1, kuid kolmest punktist piisas, et tagada edasipääs. Vastastele löödi neli ja endale lasti lüüa viis väravat. Kaks väravat lõid nii Andrii Jarmolenko kui ka Roma Jaremtšuk.

Omavahel on koondised kohtunud neljal korral ja seni on saldo kindlalt Ukraina kasuks. Seni on Ida-Euroopa riik võitnud Rootsit lausa kolmel korral, kuid 2011 võeti vastu ka üks kaotus. Viimati kohtuti 2012. aasta EMi alagrupifaasis, kus Ukraina jäi peale 2:1.

Rootsi osaleb EMil kuuendat korda järjest, viimati jäädi Vana Maailma vutipeolt eemale 1996. aastal. Kõige paremini läks neil 1992. aastal, mil mängiti poolfinaalis, kus anti kõva lahing Saksamaale, kuid tuli leppida 2:3 kaotusega.

Millal lõppeb EM Ukraina jaoks? Vaata tõenäosusi SIIT.

Eelmisel ehk 2016. aasta EMil pidi Rootsi leppima viimase kohaga, kätte saadi vaid viigipunkt. See tähendab, et enne käesoleva EMi teises voorus saadud võitu Slovakkia üle olid rootslased viimati EMil võidukad 19. juunil 2012, kui alistati 2:0 Prantsusmaa

Ukraina jaoks on iseseisva riigina tegu alles kolmanda EM-finaalturniiriga. Esmakordselt jõuti sinna 2012. aastal, kui suurturniiri võõrustati koos Poolaga. Parima tulemusena on ette näidata üheksa aasta tagune 13. koht, viimati jäädi finaalturniirilt eemale 2008. aastal.

Kuidas on meeskondadel läinud penaltiseeriates?

Rootsi on osalenud kahes penaltiseerias ja võitnud neist ühe.

5-4 vs. Rumeenia, 1994 MM veerandfinaal

4-5 vs. Rootsi, 2004 EM veerandfinaal

Ukraina on seni ajaloos pidanud vaid ühe penaltiseeria ja sellest tuldi välja võidukalt.

3-0 vs. Šveits, 2006 MM kaheksandikfinaal

Rootsi viimased tulemused suurturniiridel:

2018 MM: 1:0 Lõuna-Koreaga, 1:2 Saksamaaga, 3:0 Mehhikoga, kaheksandikfinaalis 1:0 Šveitsiga, veerandfinaalis 0:2 Inglismaaga

2016 EM: 1:1 Iirimaaga, 0:1 Itaaliaga, 0:1 Belgiaga

EMile eelnenud maavõistlused: 2:0 Soomega, 3:1 Armeeniaga

Ukraina viimased tulemused suurturniiridel:

2018 MM: ei kvalifitseerunud.

2016 EM: Saksamaaga 0:2, Põhja-Iirimaaga 0:2 ja Poolaga 0:1.

EMile eelnenud maavõistlused: Põhja-Iirimaaga 1:0 ja Küprosega 4:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles