Heiki Nabile määrati kahe aasta pikkune võistluskeeld (8)

Rasmus Vatter
, Suvereporter
Copy
Heiki Nabi.
Heiki Nabi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Eesti Antidopingu distsiplinaarkomisjon mõistis maadleja Heiki Nabi süüdi dopingureeglite rikkumises ning mõistis talle kaheaastase võistluskeelu, kinnitas Postimehele komisjoni juht Margus Mugu.

Mugu sõnul ei suutnud Nabi esitada ühtegi veenvat põhjendust, kuidas letrosool tema organismi juhuslikult sattus. «Kui sportlane soovib süüdimõistvast otsusest pääseda või mingit muud karistust, siis ta peab ikkagi näitama, et letrosool oli sattunud tema organismi juhuslikult või et tal polnud olulist süüd ega hooletust. Nabi ei suutnud aga meile midagi sellist esile tuua. Tõendamiskoormis oli temal ja ta ei suutnud seda rahuldada selliselt, et talle võistluskeeldu ei määrataks või määrataks mingisugune muu karistus. Ta tõi istungil välja kaks varianti, kuidas letrosool organismi võis sattuda, aga kumbki ei osutunud tõenäoliseks,» selgitas Mugu. 

Otsus oli üksmeelne ja tehti väga kiiresti. «Pikka arutelu ei olnud ja kellelgi seal kahtlusi ei tekkinud. Asja arutamine lõppes sisuliselt juba 21. juunil, kui pooled said esitada oma seisukohad. Tegime praegu kiire otsuse ära, sest sellel nädalal on olümpiakoondise kinnitamine ja kuna me jõudsime otsuseni kiiresti, siis mõtlesime, et saame otsuse kiiresti ära avaldada. Pigem kestavadki meie praktikas sellised dopingureeglite rikkumisi puudutavad arutelud lühikest aega,» ütles komisjoni juht.

Kahekordse maailmameistri ja Londoni olümpiahõbeda dopinguskandaal tuli ilmsiks tänavu veebruaris, positiivseks osutunud proovi andis ta jaanuaris. Tema kehast leiti keelatud ainet letrosooli ning ka aprillis avatud B-proov oli positiivne.

36-aastane Kreeka-Rooma maadleja on ise alati öelnud, et pole teadlikult dopingut tarvitanud.

Kommentaarid (8)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles