Prantsusmaa koondises kääris ka väljaspool platsi

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Adrien Rabiot (püsti) aitamas püsti Kylian Mbapped. Kui nemad kaks said väljakul läbi, siis nende platsil kõrval viibinud vanemad mitte.
Adrien Rabiot (püsti) aitamas püsti Kylian Mbapped. Kui nemad kaks said väljakul läbi, siis nende platsil kõrval viibinud vanemad mitte. Foto: FRANCK FIFE/Pool/AFP

Prantsusmaa jalgpallikoondist saatsid selle EMi ajal erinevad probleemid, mis ulatusid kohati isegi finaalturniiril viibinud rahvusesindusest kaugemale.

Kõik sai alguse EMi eel, kui Oliver Giroud krimpsutas pärast maavõistlusmängu Bulgaariaga avalikult nina selles osas, et Kylian Mbappe ei tahtnud talle väljkul sööta.

Kuigi alagrupiturniiri alguseks õnnestus peatreener Didier Deschampsil see probleem lahendada, siis vahetult play-off'i eel tuli juhendajal tegelema hakata juba uut sorti murega. Nimelt veetsid tema hoolealused õhtuti liiga palju aega ekraanide taga ning see mõjutas nende unekvaliteeti ja seeläbi ka esitusi. 

Ent fopaaga lõppenud - sest kuidas teisiti kirjeldada kaheksandikfinaalis Šveitsile kaotamist - turniiri kirsiks oli hoopis koondislaste kodudes toimunu. Väljaanne RMC Sport kirjutab, et mängijate pered pöörasid pärast valusat kaotusmängu tülli. 

Tüli algatajaks olevat Adrien Rabiot ema Veronique, kellele ei meeldinud Paul Pogba vanemate reaktsioonid, kui tema poeg väljakul vigu tegi. Seega kui Pogba eksimus oli see, mis eelnes šveitslaste kolmandale väravale, lendas Rabiot' ema hoopis Pogbadele turja.

Pärast lõpuvilet võttis Veronique Rabiot ette Kylian Mbappe isa ning põrutas tollele, et tema poeg ei tohiks olla nii ülbe ning tegemist oli kohutava penaltiga. L'Equipe'i ajakirjaniku Sebastien Tarrogo sõnul ütles Rabiot: «Tema tasemel mängija kohta oli see penalti lihtsalt piinlik. Ta lõi liiga nõrgalt. Ma loodan, et te võtate ta kodus ette»

Seejärel sekkus sõnelusse ka Mbappe ema ning verbaalne kisma kogus kõvasti tuure. Kohapeal viibinud tunnistaja sõnul kestis Rabiot' ema poolt algatatud tüli vähemalt 20 minutit.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles