Kontaveit: Vondroušova suutis mu mängu ära rikkuda (3)

Henry Lääne
, sporditoimetuse juht
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Andrew Couldridge/REUTERS/Scanpix

Wimbledoni suure slämmi turniiril Marketa Vondroušova vastu konkurentsist langenud Anett Kontaveit sõnas Postimehele, et tšehhitar suutis ta mängu ära lõhkuda.

Kontaveit (WTA 25.) ja Vondroušova (WTA 42.) on nüüd kohtunud kaks korda – neli aastat tagasi Bieli WTA-turniiri finaalis oli tšehhitar parem 6:4, 7:6, kolmapäeval olid tema võidunumbrid 2:6, 6:4, 6:2. Tegemist oli tema karjääri esimese võiduga Wimbledonis.

Statistikat vaadates torkab silma, matši jooksul mängitud 161 punktist 81 ehk napilt üle poole kuulusid Kontaveidile.

Viimases setis ei suutnud Kontaveit aga oma servi kuidagi maksma panna. Ehkki 67 protsenti esimestest servidest läksid mängu, võitis eestlanna neist 50 protsenti, mis on selgelt alla keskmise. Vondroušova vastav näit oli 67. Raskusi oli ka tõrjumisel, kus maailma 25. reket võitis 23 punktis üheksa, vastane aga 30 punktist 16.

June 22, 2021, Eastbourne, Roma, England: Marketa Vondrousova of the Czech Republic in action against Ons Jabeur of Tunisia during the first round at the 2021 Viking International WTA 500 tennis tournament on June 22, 2021 at Devonshire Park Tennis in Eastbourne, England - Photo Rob Prange / Spain DPPI / DPPI / LiveMedia (Credit Image: © Dppi/LPS via ZUMA Press)
June 22, 2021, Eastbourne, Roma, England: Marketa Vondrousova of the Czech Republic in action against Ons Jabeur of Tunisia during the first round at the 2021 Viking International WTA 500 tennis tournament on June 22, 2021 at Devonshire Park Tennis in Eastbourne, England - Photo Rob Prange / Spain DPPI / DPPI / LiveMedia (Credit Image: © Dppi/LPS via ZUMA Press) Foto: Dppi/Rob Prange

Märgiline on ka lihtvigade arv. Esimeses setis, mis kukkus igatepidi hästi välja, tegi Kontaveit neid vaid kaks. Kohtumise kokkuvõttes kogunes lihtvigu aga 26 ehk kümme rohkem kui Vondroušoval.

Kontaveidi sõnul suutis Vondroušova väga efektiivselt tema mängu lõhkuda. «Ta hakkas rohkem lõikelööke tegema, mis võtsid minul veidi lööginurki ära. Ta hakkas neid tegema rohkem ja rohkem ning need hakkasid üha paremini välja tulema,» sõnas ta.

Kohtumise jooksul oli ülekandes ühel hetkel kuulda, kuidas pärast üht eksimust kurjustas Kontaveit endaga ning hurjutas oma eeskäelööke. «Ta tegi hästi madalaid lõikeid, mida oli keeruline mööda joont lüüa. Vondroušova seisis ristilöökidele ette ning lõin talle kas täpselt käe peale või pidin väga palju riskima, et mööda joont lüüa. 

Kuskilt lugesin, et minu kaotus oli üllatus, aga ta ongi väga hea mängija, kellel on olnud suurepärased tulemused. Ta suutis oma lõigete, tempovahetuste ja stopp-pallidega minu mängu ära rikkuda.»

Keerulises seisus ei jäänud Kontaveit mõistagi käed rüppes Vondroušova vigu ootama, vaid proovis mängu muuta. Ta vahetas tempot ja lõi vahepeal pehmemalt, sest mida rohkem eestlanna surus, seda teravamad olid tšehhitari lõiked, mille pealt oli veelgi keerulisem suruda.

Muide, tegelikult pidi Kontaveidi esimese ringi lahing toimuma teisipäeval, kuid tavapärase Inglismaa vihmase suveilma tõttu lükati mäng päeva võrra edasi. «Tegelikult tundsin isegi, et üks lisapäev andis mu seljale ja jalale veidi aega taastuda, aga tulemus on selline nagu on,» avaldas Kontaveit, kelle sõnul polnud siit-sealt valutav keha aga kindlasti kaotuse põhjus.

Nüüd naaseb Kontaveit Tallinasse, ehkki oli Wimbledonis üles antud ka segapaarismängus. «Alaselg on veidi kange, pealegi pole paarismäng kunagi minu fookus olnud. Targem on taastuda,» lõpetas ta. Järgmisena näeme Eesti esireketit võistlustules 23. juulil algavatel Tokyo olümpiamängudel.

Kontaveit Wimbledonis

  • 2014-16: 1. ring
  • 2017-19: 3. ring
  • 2021: 1. ring

2020. aastal jäi turniir koroonapandeemia tõttu ära.

Tagasi üles