BLOGI JA GALERII ⟩ Hispaania sai meeletult võidelnud Šveitsist jagu alles penaltiseerias (5)

Postimees Sport
Copy

Jalgpalli EM läheneb lõpusirgele. Esimeses veerandfinaalis alistas Hispaania pärast 1:1 lõppenud normaal- ja lisaaega penaltiseerias 3:1 Šveitsi. Nad jäävad vastast ootama paarist Belgia vs Itaalia. 

Enne mängu

Šveits lõpetas A-alagrupis nelja punkti ja kolmanda kohaga. EMi avamängus tehti 1:1 viik Walesiga, siis saadi 0:3 kaotus Itaalialt ning viimases voorus 3:1 võit Türgi üle.

Vutisõbrad jäävad pikaks ajaks meenutama hoopis kaheksandikfinaali. Šveits suutis Prantsusmaa vastu välja tulla kaheväravalisest kaotusseisust, teenides 3:3 lõppenud normaal- ja lisaaja järel penaltiseerias hiilgava võidu.

Hispaania lõpetas E-alagrupi viie punktiga teisel kohal. Avavoorus mängiti 0:0 viiki Rootsiga, siis 1:1 Poolaga ning otsustavas kohtumises purustati 5:0 Slovakkia.

Kaheksandikfinaali normaalaeg Horvaatiaga lõppes 3:3, kuid lisaajal suutis Hispaania teenida 5:3 võidu. Tegemist on esimene meeskonnaga, kes on suutnud kahel järjestikusel EMi mängul lüüa viis või enam väravat.

Omavahel on Hispaania ja Šveits kohtunud 22 korda. Ajalugu soosib tugevalt esimesi, kes on võitnud 16 ja kaotanud vaid ühe mängu. Viis kohtumist lõppesid viigiga.

Viimati mängisid meeskonnad 2020. aastal Rahvuste liigas. Koduväljakul teenis Hispaania 1:0 võidu, võõrsil jäi mäng 0:0 viiki. Šveitsi ainukene võit pärineb 2010. aasta MMilt, kui alagrupimängus alistati vastased 1:0.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles