Torn võttis oma klassis võidu, üldarvestuses kiireim Grjazin

Postimees Sport
Copy
Ken Torn ja Kauri Pannas.
Ken Torn ja Kauri Pannas. Foto: Sven Kollus

Autoralli Euroopa meistrivõistluste (ERC) Liepaja etapil noppis Ken Torn oma võistlusklassis kindla esikoha.

Teine päev:

Ralli finišisse jõudis esimesena juba avapäeval liidrikoha haaranud Nikolai Grjazin, kes edestas 17,3 sekundiga Craig Breeni. Viimase poodiumikoha sai endale valitsev Euroopa meister Aleksei Lukjanuk.

Üldarvestuses tuli parima eestlasena finišisse R5-masinaga võistelnud Georg Linnamäe, kes sai 12. koha, kaotust võitjale kogunes napilt üle kolme minuti. Lisaks temale võistles R5-ga Lätis ka Raul Jeets, kes jäi 14. positsioonile.

ERC Junior klassis võistelnud Ken Torn teenis klassivõidu, edestades finišis teiseks jäänud Oscar Solbergi natuke alla kahe ja poole minutiga.

«Mõnus tunne, ralli ilusti lõpuni ja preemiaks meile ERC Junior võistlusklassi esimene koht.

Liepaja teed pakkusid suurt väljakutset ja vajasid julgust. Suured tänud M-Sport meeskonnale, kes oli ette valmistanud väga hea Ford Fiesta Rally3 auto. Hooaja esimene ERC Junior klassivõit on nüüd käes ja läksime liidriks ka hooaja kokkuvõttes. Muidugi on kurb, et täna pole selles klassis liiga palju võistlejaid, kuid loodame, et see olukord läheb tulevikus paremaks.

Oleme Lätis nüüd käinud kolm aastat ja kõik aastad võitjatena lõpetanud. Meie oleme rahul. Tänud kõigile toetajatele ja kaasaelajatele,» sõnas eestlane pärast võistlust ühismeedia vahendusel.

Neljanda eestlasena oli stardis Ford Fiesta Rally4-ga võistelnud Kaspar Kasari, kes jäi ERC 3 Junior klassis neljandaks. Kaotust võitjale kogunes 2 minutit ja 49 sekundit.

Esimene päev:

Volkswagen Polo GTI R5-ga võistlev Grjazin edestab avapäeva lõpuks Craig Breeni (Hyundai i20 R5) 10,6 sekundiga. Kolmandal kohal on Škoda Fabia Rally2 evoga võistlev Efren Llarena, kes jääb liiidrist 24,6 sekundi kaugusele.

Parima eestlasena on Georg Linnamäe (Volkswagen Polo GTI R5) üheksas (+1.24,6). Raul Jeets (Škoda Fabia Rally2 evo) lõpetas avapäeva 16. kohal, (+2.01,0). Ken Torn (Ford Fiesta Rally3) asub 23. positsioonil (+3.20,3). ERC Junior klassis on Torn aga esikohal, seal on tema ainsaks konkurendiks norralane Oscar Solberg, keda eestlane edestab 1.13,3-ga.Kaspar Kasari hoiab üldarvestuses 38. kohta (+6.44,1). ERC 3 Junior paremusjärjestuses hoiab ta kuuendat kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles