Möödunud aastal karmi avariisse sattunud eksvormelisõitja ei saa endiselt rääkida

Christopher Krutto
Copy
Alex Zanardi 2003. aastal
Alex Zanardi 2003. aastal Foto: Giampiero Sposito/Scanpix

Endine Itaalia vormelisõitja Alex Zanardi sai möödunud suvel toimunud liiklusõnnetuses tõsiselt vigastada ja sellest taastumine möödub vaevaliselt.

Zanardi osales käsiratta võistlusel, kuid ootamatult sattus teele ette veok, millega ta kokku põrkas. 54-aastane itaallane on käinud mitmetel operatsioonidel ja nüüd avaldas tema naine Daniela fakte mehe tervise kohta.

«Tegu on väga keerulise protsessiga, mis on vajanud neurokirurgiat ja tee peal on meil ette tulnud mitmeid tagasilööke,» alustas Daniela Zanardi, vahendab The Race. «Alex on stabiilses seisundis ja see tähendab, et ta saab teha treeningprogramme, mis on mõeldud nii ta kehale kui ka ajule,» jätkas ta.

«Ta saab küll meiega suhelda, aga ei saa veel rääkida. Pärast pikka aega koomas olemist peavad häälepaelad taastama oma elastsuse. Seda saab teha ainult läbi treeningu ja teraapia. Tal on kätes palju jõudu ja ta teeb intensiivselt trenni,» lisas endise vormelisõitja naine.

Zanardi puhul on tegu endise vormel 1 sarja sõitjaga, kes on pärast jalgade kaotamist võitnud paralümpialt kolm kuldset medalit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles