Turvamehed võtsid Taani fännidelt jõuga ära vikerkaarelipu (9)

Postimees Sport
Copy
Turvatöötajad lippu konfiskeerimas.
Turvatöötajad lippu konfiskeerimas. Foto: DARKO VOJINOVIC/Scanpix

Taani koondis alistas eile jalgpalli EMi veerandfinaalis Tšehhi 2:1. Kuigi väljakul toimuva üle said taanlased rõõmustada, siis tribüünidel varjutas kohtumist vastuoluline hetk.

Nimelt jäi mängu ajal pildile olukord, kus kaks turvameest suundusid vikerkaarelippu käes hoidnud fännide juurde. Pärast nende lahkumist lippu enam väljas ei olnud.

Kuigi UEFA on palunud võistluse sponsoritel vikerkaare värvides reklaame mitte avaldada, siis fännidele selliseid piiranguid pandud ei ole. Seetõttu andis UEFA teada, et on asunud asja uurima.

«UEFA ei ole Bakuu või mõne teise staadioni turvameestel käskinud vikerkaarelippe konfiskeerida. Uurime hetkel, mis täpselt juhtus ja anname sellest teada UEFA delegaadile, UEFA turvaametnikule ja kohalikele ametivõimudele, et olukord lahendada,» vahendab The Athletic UEFA ametlikku teadet.

«Vikerkaarelipp on sümbol, mis hoiab endas kõiki UEFA põhiväärtusi ja reklaamib kõike, millesse me usume – õiglasem ja võrdsem ühiskond, mis tolereerib kõiki. UEFA teeb kõik, et lipp tagastataks toetajale,» seisis seal veel lisaks.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles