Taktikalisi katsetusi teinud Eesti kaotas napilt Bahreinile

Postimees Sport
Copy
Kaspar Lees (viskel) ja Hendrik Varul tabasid teises maavõistluses Bahreini vastu Eesti kasuks vastavalt neli ja viis korda.
Kaspar Lees (viskel) ja Hendrik Varul tabasid teises maavõistluses Bahreini vastu Eesti kasuks vastavalt neli ja viis korda. Foto: EKL

Eesti meeste käsipallikoondis pidas Bahreini-turneel teise maavõistluse kohaliku rahvusmeeskonnaga, kes valmistub Tokyo olümpiamängudeks. Pikalt juhtinud Eesti jäi teisel poolajal tagaajaja rolli ja pidi tunnistama Bahreini nappi 26:25 (9:11) paremust.

Eesti startis kohtumisele oluliselt paremini kui laupäeval. Mäng algas küll väravatevaeselt ja tõhusa kaitsetööga mõlema meeskonna poolt, ent Armis Priskus tegi mitu head tõrjet ning Kaspar Lees ja Henri Hiiend viisid külalised 2:0 juhtima. 13. minutil tegi Hendrik Varul joonelt 5:3, kuid vastane jõudis viigini ning Thomas Sivertsson kasutas minutilist mõttepausi.

Järgmised kümme minutit hoiti vastane väravata – Eesti kasutatud 5-1 kaitse toimis hästi ning Priskus säras väravapostide vahel. Tagaliinist ei kippunud küll väravaid tulema, aga hästi kasutati nii joone- kui ka ääremängijaid. Lees viis kiirrünnakust Eesti 8:5 ette ja Kristjan Muuga kasvatas vaheltlõike järel palli tühja väravasse saates edu veelgi.

Siis hakati eksima rünnakul pallikaotuste ja valesöötudega ning Bahrein tuli järele. Varuli tabamus saatis meeskonnad riietusruumi siiski Eesti 11:9 eduseisul. Teist pooltundi alustas meie koondis väravavahti seitsmenda väljakumängijaga asendades, aga kogunema hakkas nii eemaldamisi kui ka vastastele määratud karistusviskeid.

Eestlased ei lasknud end kohtunike otsustest häirida, Priskus jätkas heade tõrjetega ja tabama hakkas avapoolajal nullile jäänud Karl Toom. Mäng jätkus väga tasavägiselt ja esmakordselt sai Bahrein juhtima 48. minutil, ent Varul tegi joonelt kohe seisuks 19:19. Seejärel nõelasid vastased mitmel puhul valusalt kiirrünnakutega.

Eesti jätkas rünnakul seitsmekesi kuue vastu mängimist, aga tehniline praak ei lubanud lahendusteni jõuda. 55. minutil saatis Bahreini väravavaht palli meie tühja puuri ja kodumeeskond juhtis juba 24:20. Viimased kaks minutit pressisid eestlased vastaseid edukalt üle välja, kuid aega jäi väheks ning Bahrein võttis napi 26:25 võidu.

Eestil said mänguaega 16 pallurit, resultatiivseim oli teist kohtumist järjest Varul viie väravaga. Lees ja Muuga tabasid neli, Toom kolm, Hiiend, Markus Viitkar ja Jürgen Rooba kaks korda ning Ülljo Pihus, Alfred Timmo ja Robin Oberg lisasid ühe värava. Kolmapäeva hommikul kohtutakse Bahreiniga kolmandat korda.

«Katsetasime erinevaid taktikaid nii kaitses kui ka rünnakul. Avamänguga võrreldes polnud nüüd enam jalgades reisiväsimust ja magamatust ning kohati tulid asjad päris hästi välja. Meeskonnas oli mõnus energia ja kaitses oli võitlust palju enam kui laupäeval,» kommenteeris Eesti koondise abitreener Martin Noodla.

«Teisel poolajal langes 7-6 mängimisega rünnakutempo ja tekkis ebakindlus, aga pikemat perspektiivi silmas pidades oli vaja katsetada. 5-1 kaitse, mis pole ka meie jaoks tavapärane, toimis aga üllatavalt hästi. Saime siit tulevikku silmas pidades väga tähtsat informatsiooni,» kinnitas Noodla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles