Furoori tekitanud Eesti jalgpallur langetas talvel keerulise otsuse

Copy
Georgi Tunjov mullu novembris Eesti koondise särgis. Kohtumine toimus tänavu EMil imelist minekut näitava Itaaliaga.
Georgi Tunjov mullu novembris Eesti koondise särgis. Kohtumine toimus tänavu EMil imelist minekut näitava Itaaliaga. Foto: Jonathan Moscrop/Sportimage via PA Images/Scanpix

Eelmise aasta alguses tõusis piltlikult öeldes mäss, kui jalgpallikoondise toonane peatreener Karel Voolaid ütles, et Georgi Tunjov peaks enne A-koondisse pääsemist end näitama U21 rivistuses. See ajas fännid tagajalgele ning nende reaktsioonist jäi mulje, nagu on poolkaitsja messias, kes tuleb ja keerab Maarjamaa mänguvankri kaotuste rajalt võitudele. Nüüd on Tunjov aga radarilt mõneti kadunud, kuid see pole erilist tähelepanu teeninud.

2019/20 hooaeg oli SPALi hingekirja kuuluvale Tunjovile märgiline. Narvas sündinud keskväljamehest sai tunamullu detsembris võõrsilmängus AS Roma vastu Ragnar Klavani ning Mart Poomi järel kolmas eestlane, kes mõnes Euroopa tippliigas platsil käinud. SPALi jaoks Itaalia esiliigasse langemisega lõppenud hooajal käis 20-aastane meie mees platsil kümnes liigakohtumises, neist kolmel puhul alustas mängu algkoosseisus.

Georgi Tunjov (palliga) käis tol hooajal väljakul ka kuulsa AC Milani vastu.
Georgi Tunjov (palliga) käis tol hooajal väljakul ka kuulsa AC Milani vastu. Foto: Miguel Medina/AFP/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles