Rallimaailma suurnimi ehitab elektrilist võistlumasinat

Christopher Krutto
Copy
Škoda RE-X1 Kreisel.
Škoda RE-X1 Kreisel. Foto: Harald Illmer

Kuigi Škoda naudib ka praegu ralliradadel suurt edu, siis firma vaatab tulevikku ja seetõttu pandi õlg alla Kreisel Electricule, mis arendab hetkel täiesti elektrijõul toimivat Škoda Fabia ralliautot.

Seni on Kreiselil aidanud elektrilist ralliautot ehitada rallisõitja Raimund Baumschlageri BRR tiim, kuid nüüd võivad osapooled loota masina arendusel ka Škoda mootorispordi osakonna abile.

«Škoda RE-X1 Kreisel on huvitav kombinatsioon traditsioonilisest ja tulevikutehnoloogiast,» sõnas Škoda mootorispordi osakonna juht Michal Hrabanek, vahendab Rallit.fi.

«Autol on kõik seadistamisvõimalused, mis on viimase generatsiooni Škoda Fabia Rally2-l, aga sellel on täiesti elektriline jõuallikas. Ma usun, et rallifännide jaoks on selline kombinatsioon huvitav,» jätkas Hrabanek.

Tänu koostööle Škodaga loodetakse selle masinaga võistelda tulevikus ka FIA egiidi alla kuuluvatel võistlustel. Kusjuures masinal on juba tuhanded testikilomeetrid all ja võistlusdebüüdi peaks see tegema sel kuul Austria meistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles