Peksupoisist tiitlinõudlejaks ehk Sunsi imeline teekond mudast mäetippu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Phoenix Suns võitis kolmandat korda NBA läänekonverentsi. Kas lõpuks tuleb ka kauaoodatud täistabamus?
Phoenix Suns võitis kolmandat korda NBA läänekonverentsi. Kas lõpuks tuleb ka kauaoodatud täistabamus? Foto: Gary A. Vasquez/Scanpix

Viimase kahe hooajaga on korvpalliliigas NBA muutunud jõuvahekorrad palju võrdsemaks ning võimalused tiitlivõitmiseks avanesid mitmele võistkonnale. Siiski on lausa muinasjutuline olnud Phoenix Sunsi teekond tänavusel hooajal, sest nende tiitlit ei julgenud ennustada ükski tõsiseltvõetav ekspert.

Kui minna ajas veidi tagasi, siis Sunsi viimased edukad aastad jäävad 2000ndate algusesse, kus meeskonda tüüris kahel korral NBA kõige väärtuslikumaks mängijaks valitud Steve Nash. Praegune Brooklyn Netsi peatreener suutis Phoenixi ridades parimal juhul jõuda läänekonverentsi finaali ning nõnda ka 2010. aastal. See oli ka viimane Sunsi rõõmuhetk.

Pärast seda prooviti erinevaid rotatsioone, kuid õiget sära enam ei leitudki. Lõpuks võeti 2015. aastal vastu otsus, et tuleb teha täielik ümberkorraldus ja meeskond ehitati värskelt NBA draftis valitud Devin Bookeri ümber. Nüüd võib kindlalt väita, et tegu oli ainuõige otsusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles