Blogi ja galerii Itaalia alistas penaltiseerias Hispaania ja jõudis esimesena EM-finaali (3)

Karl-Joosep Küngas
Copy

Jalgpalli Euroopa meistrivõistlused on jõudmas enda kulminatsioonini. Enne esikoha mängu tuleb selgitada sealsed osalejad ning esimeses poolfinaalis läksid vastamisi Itaalia ja Hispaania. Lõuna-Euroopa suurriikide duellis suutis pärast penaltiseeriat võidutseda Itaalia.

Enne mängu:

Hispaania ja Itaalia vastasseisu kutsutakse ka Vahemere derbiks. Esimene mõõduvõtt nende meeskondade vahel toimus juba 1920. aasta olümpiamängudel Antwerpenis ning toona jäi 2:0 peale Hispaania. Kokku on kohtutud jalgpallimurul koguni 37 korda.

Tegemist on tegelikult äärmiselt võrdsete vastastega, sest ajaloos on mõlemal näidata 11 võitu. 15 kohtumist on lõppenud viigiliselt. Täna peab aga üks koondistest edu haarama, kuna viiki pole võimalik Euroopa meistrivõistluste poolfinaalis jääda.

Hispaania ja Itaalia on viimastel Euroopa meistrivõistlustel väga tihti vastamisi läinud. Nende omavahelisi mänge on nähtud viimasel kolmel EMil. Seejuures 2012. aastal kohtuti lausa kahel korral. Kui 2008. ja 2012. jäi peale Hispaania, siis viimati suutis võidukalt väljakult lahkuda Itaalia. Näis, kuidas läheb tänavu.

Kommentaarid (3)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles