Selgus Kalev/Cramo esimene vastane Meistrite liigas

Postimees Sport
Copy
Kalev/Cramo mängijad tähistamas tänavust Eesti meistritiitlit.
Kalev/Cramo mängijad tähistamas tänavust Eesti meistritiitlit. Foto: Tairo Lutter

Oli aegu, mil igal hooajal osales eurosarjas vähemalt üks Eesti korvpalliklubi ning kõige krooniks jõudis Tartu Ülikool/Rock kuraditosin aastat tagasi FIBA EuroCupil finaalturniirile, kus kaotati küll mõlemad mängud. Uuel hooajal püüavad pääsu eurosarja paar Eesti klubi, kellest kõrgeimat sinilindu jahib meie esitiim BC Kalev/Cramo.

Valitsev Eesti meister osaleb taas Meistrite liiga kvalifikatsiooniturniiril ning kohtub esimeses ringis Portugali tšempioni Lissaboni Sportinguga, kes tõusis eelmisel hooajal üle 39 aasta kodumaal poodiumi kõrgeimale astmele. Sporting on korvpallisõbrale parajalt tundmatu suurus, küll leiab tiimist palju ameeriklasi, kes peaksid ka võistkonna mänguvankrit vedama.

Peaks Cramo jaks Sportingust üle käima, ootab neid ees Montenegro võistkond Bari Mornar. Kahtlemata on tegemist raske pähkliga, sest nad mängivad tugevas Aadria liigas ning jõudsid seal eelmisel hooajal nelja parema sekka.

Cramo koosseisust on praegu teada vaid nii palju, et klubis jätkab Tanel Kurbas.
Cramo koosseisust on praegu teada vaid nii palju, et klubis jätkab Tanel Kurbas. Foto: Raul Mee

Meistrite liigas on veel vaba neli kohta, mis kõik kuuluvad iga kvalifikatsiooniturniiri võitjale. Kui Cramo suudab üle mängida Sportingu ja Mornari, tuleb neile vastu keegi triost Utena Juventus (Leedu), Kapfenbergi Bulls (Austria) ja Bamberg (Saksamaa). Igal juhul on Cramo seis keeruline.

Muide, kui kõik läheb loodetult, toimub üks Meistrite liiga kvalifikatsiooniturniire Tallinnas. Eesti Korvpalliliidu (EKL) peasekretär Keio Kuhi sõnas Korvpall24.ee-le, et see selgub pooleteise nädala jooksul.

«EKL soovib, et Cramo mängiks nüüd ja edaspidi Meistrite liiga põhiturniiril ja ka Meistrite liiga juhtkond tahab Eesti klubi liigas osalemas näha. Aga Rahvusvaheline Korvpalliliit (FIBA) on ülimuslikuks seadnud edetabeli ning Eesti klubidel pole kogutud eurosarjadest piisavalt punkte,» viitas Kuhi faktile, et tänu edetabelipunktidele oleks võimalik pääseda otse põhiturniirile.

Teise Eesti klubina on eurosarjas osalemise soovist teavitanud mullune meistrivõistluste hõbemedalist Pärnu Sadam, kelle eesmärk on osaleda Europe Cupil. Kui võitjaklubile miljon eurot maksvat Meistrite liigat peetakse Vana Maailma tugevuselt teiseks-kolmandaks klubisarjaks, siis Europe Cup on neljas ehk nõrgim.

Maik-Kalev Kotsar.
Maik-Kalev Kotsar. Foto: Hamburg Towers/Facebook

Läheb Eesti klubidel, kuidas läheb, Maarjamaa korvpallurid on uuel hooajal eurosarjades igal juhul esindatud. Eelmisel hooajal Saksamaal suurepärast minekut näidanud Maik-Kalev Kotsar ja Hamburgi Towers andsid end üles EuroCupiks, mis kempleb Meistrite liigaga tugevuselt teise sarja trooni nimel.

Meistrite liigas jookseb väljakule Sardiinia saarel baseeruv Sassari Dinamo, kelle hingekirja kuulub Eesti koondise ääremängija Kaspar Treier. Osaleb ka Vilniuse Rytas, kus teenis leiba viskekahur Kristjan Kitsing, kuid tema jätkamine Leedu tippklubis on ebatõenäoline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles