Eesti käsipallikoondis jäi Bahreinis võiduta

Postimees Sport
Copy
Bahreini kaitsest üritab läbi murda igas mängus kaks väravat visanud Henri Hiiend.
Bahreini kaitsest üritab läbi murda igas mängus kaks väravat visanud Henri Hiiend. Foto: EKL

Kolmapäeval pidas Eesti rahvusmeeskond Manamas viimase maavõistluse olümpiamängudeks valmistuva Bahreini käsipallikoondisega ning pidi vastu võtma kolmanda kaotuse, sel korral tulemusega 25:40 (10:18). Kaks eelmist kohtumist lõppesid bahreinlaste kasuks 36:25 ja 26:25.

Eesti koondis tegi algkoosseisus mitu muudatust. Väravapostide vahele asus Jürgen Lepasson ning rünnakul võttis paremsisemisena koha sisse Bahreinis koondisedebüüti tegev 18-aastane Viljandi HC vasakukäeline Oliver Ruut. Eestlased olid suurtes raskustes vastaste 5-1 kaitse ülemängimisega, Karl Toom eksis neljal viskel järjest.

Bahrein haaras viie minutiga 5:0 edu ning Eesti koondise peatreener Thomas Sivertsson pidi mängijad minutiks kokku võtma. Rünnakul toodi sisse seitsmes väljakumängija ja väravasuule tuli Armis Priskus. Jürgen Rooba viskas esimesed kolm Eesti väravat, ent vastasedki ei jäänud võlgu ning 11. minutil oli seis 8:3.

Mitu kaheminutilist eemaldamist lõhkusid Eesti niigi logisevat mängu veelgi ning 20. minutil juhtis Bahrein juba 12:5. Külalised said küll mängu sisse, debüütvärava viskas veel üks koondise uustulnuk, Mihkel Lõpp, kuid kindluse kätte saanud võõrustajaid pidurdada oli keeruline. Poolajavileks oli Bahrein ees 18:10.

Eesti proovis erinevaid kaitseformatsioone ja kooslusi, kuid vastase hoogu ei õnnestunud teiselgi pooltunnil peatada. Henri Sillaste viskas 36. minutil oma sajanda koondisevärava seisuks 21:13, ent siis põgenes Tokyo olümpiamängudeks vormi ajastav Bahrein juba enam kui kümneväravalisse eduseisu ja võitis lõpuks 40:25.

Meie ääremängijad Rooba ja Sillaste viskasid mõlemad Eesti kasuks seitse väravat. Lõpp, David Mamporia, Hendrik Varul ja Henri Hiiend tabasid kahel korral ning Ruut, Robin Oberg ja Alfred Timmo said kirja ühe värava. Kolme mängu kokkuvõttes olid Eesti koondise täpseimad Varul ja Rooba 12 tabamusega.

«Mängisime alguses vastaste 5-1 kaitse vastu viskekohad välja, kuid ei suutnud realiseerida. Jäime taha ja ehkki võrdustasime mängu mingiks ajaks, rikkusid karistused teisel poolajal jälle veidi mängupilti. Proovisime erinevaid kaitse- ja ründetaktikaid ning kui jätame tulemuse kõrvale, on siit palju tulevikuks kaasa võtta,» kommenteeris Thomas Sivertsson.

«Hea meel on uustulnukate üle. David (Mamporia) mängis väga hästi 7-6 ja 6-5 ülekaaludes, Mihkel (Lõpp) võttis julgelt initsiatiivi ning oli 3-3 ja 5-1 kaitses väga aktiivne ning Olivergi (Ruut) sai värava kirja,» kiitis Eesti koondise peatreener rahvuskoondise debütante.

«Kaotustest hoolimata oli tegu tõeliselt kasuliku reisiga. Koondisemängude vahel on liiga pikad pausid ja koroonakriis ainult võimendas seda. Nüüd oli väga hea pikemalt koos aega veeta ning õppida palju uut nii palliplatsil kui väljaspool. Bahreini peatreener Aron Kristjansson jäi samuti väga rahule, et aitasime neil olümpiaks valmistuda,» kinnitas Sivertsson.

Eesti koondis Bahreinis: Karl Toom (HSC 2000 Coburg), Alfred Timmo (Fjellhammer IL), Henri Hiiend, Mathias Rebane, Ülljo Pihus, Jürgen Lepasson, Kristjan Muuga, Henri Sillaste, Hendrik Varul (kõik Põlva Serviti), Markus Viitkar, Armis Priskus, Kaspar Lees (kõik HC Tallas), Mihkel Lõpp, Oliver Ruut (mõl Viljandi HC), David Mamporia (HC Kehra/Horizon Pulp&Paper), Jürgen Rooba ja Robin Oberg (mõl klubita). Peatreener Thomas Sivertsson, treener Martin Noodla, füsioterapeut Margus Parts, delegatsioonijuht Priit Allikivi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles