Napilt koduse EM-finaali ukse taha jäänud eestlanna: pole üldse pettunud, emotsioon oli vinge

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Lilian Turban.
Lilian Turban. Foto: Tairo Lutter

Kadrioru staadionil toimuval kergejõustiku U23 EMil teenis kõrgushüppaja Lilian Turban 15. koha. Finaalipääsust jäi lahutama väga vähe. 

Finaalinorm (1.89) oli kange ja seda tarvis ei läinudki, piisas 1.78 ületamisest. Sellega sai hakkama ka Turban. Paraku alistusid kaks eelnevat kõrgust kolmandal katsel, mistõttu oli eestlanna üks kahest õnnestust, kes jäi selle tulemusega lõppvõistluse ukse taha. 

«Kodusel areenil on väga-väga äge võistelda. Olen ülirõõmus ja tänulik, et sain kodustel tiitlivõistlusel osaleda,» säilitas Turban positiivse emotsiooni. 

Üsna raskelt kulgenud võistlusel oli selge põhjus. 19-aastane sportlane vigastas suve alguses veidi reie tagaosa, mistõttu pole ta saanud teha piisavalt teravust timmivaid trenne ning hüppepraktikat napib samuti. 

«Ma pole üldse pettunud, olen tänulik, et sain üldse võistelda. Õhkkond ja emotsioon olid väga vinged!» rõõmustas sees parimal juhul 1.87 ja väljas 1.85 ületanud Turban. «Olen 1.78ga üsna rahul, see on hooaja keskmine tulemus, tegin oma ära.»

Esimese tõsise suurvõistluse kogemuse sai ta tänavu märtsis Toruni sise-EMilt. «Poolas olin kindlasti rohkem närvis, aga täna oli mu esimene välitingimustes tiitlivõistlus. Kõik on natuke suurem ja võimsam, aga kodus on turvaline tunne.»

Turbani hooaeg on suure tõenäosusega lõppenud. Sügiseks pakib ta kohvrid, asudes treenima ja õppima USA ülikoolis Hawaiil. Seni naudib neiu Eesti suve. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles