Blogi Levadia näitas Gibraltari klubi vastu võimu, kuid edasipääs veel täiesti kindel pole (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Tallinna Levadia mängumehed.
Tallinna Levadia mängumehed. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna FCI Levadia alistas Euroopa Konverentsiliiga esimese kvalifikatsiooniringi avakohtumises A. Le Coq Arenal Gibraltari klubi St Joseph’si 3:1.

Levadia jaoks algas mäng suurepäraselt, sest juba teisel minutil keerutas Zakaria Beglarišvili 25 meetri kauguselt palli vastaste ristnurka. Seitse minutit hiljem teenis Levadia 17 meetri pealt karistuslöögi, mille tõstis osavalt üle müüri väravavõrku Ernest Agyiri.

Kiirelt kaheväravalise eduseisu saavutanud Levadia andis seejärel mängu kontrolli vastastele. Eelmisel hooajal koduliigas kolmanda koha teeninud St Joseph suutis palli kenasti Levadia väljakupoolel hoida, kuid esimese 45 minutiga nad väravani ei jõudnud.

109-aastase ajaloo jooksul korra Gibraltari meistriks tulnud St Joseph’s alustas teist poolaega küll hästi, ent midagi ohtlikku luua ei suutnud. Hoopis Levadia oli see meeskond, kes 72. minutil oma kolmanda värava lõi, kui penalti realiseeris külmavereliselt Marko Putincanin.

Päris puhtalt ei õnnestunud Levadial kodumängust siiski pääseda, sest 74. minutil kaotas poolkaitsja Brent Lepistu oma värava lähedal palli ning Cristian Pecci realiseeris ootamatult sülle kukkunud võimaluse. Levadia õnneks kaotati sellest hooajast võõrsil värava reegel.

Levadia lõpetas mängu kümnekesi, sest neljandal üleminutil näitas kohtunik Levadia kaptenile Lepistu teist kollast kaarti. Seega jääb tal nädala pärast Gibraltaril toimuv korduskohtumine vahele. Kui Levadia peaks kahe mängu kokkuvõttes edasi pääsema, ootab neid järgmises ringis ees kas Iirimaa klubi Duldalk FC või Walesi meeskond Newtown FC.

Enne mängu:

Viimased hooajad pole Levadia eurosarjades liiga edukas olnud. Viimasel neljal hooajal on Euroopa liiga esimeses eelringis alistutud nii iirlaste Cork Cityle kui ka Dundalkile ning veel ka islandlaste Stjarnanile ja mullu fäärlaste Torshavni B36-le. Sarnasel mullusele on ka tänavu Levadia avaringis ikkagi soosikuks.

St Joseph on ainult korra Gibraltari meistriks kroonitud. See juhtus 1996. aastal, kuid see-eest eurosarjades on neil õnnestunud neljal korral esineda. Seni pole ühtki võitu veel nopitud.

Enne mängu peetakse väga suureks soosikuks Levadiat, kes on Eesti Premium liigas tänavu head hoogu näidanud ning hetkel paiknetakse ka Tallinna Flora ees esikohal. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles