Kõrvalalal ootamatult EM-finaali jõudnud Minkovski: siit saadav adrenaliinilaks on uskumatult hea

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ken-Mark Minkovski.
Ken-Mark Minkovski. Foto: Eero Vabamägi

Kadriorus toimuva kergejõustiku EMi avapäeval sepistas meeldiva üllatuse reeglina sprindile keskendunud Ken-Mark Minkovski, kes pääses kaugushüppes homsesse finaali. 

Oktoobris 20. sünnipäeva tähistav Minkovski sai parima tulemuse 7.37 kirja teisel katsel. Nõnda kaugele ta pole väljas varem hüpanudki, sisetingimustes on tema tippmark kuue sentimeetri võrra kangem. 

Finaali pääses noormees viimase ehk 12ndana. Pinget jagus kõvasti, sest lähim jälitaja jäi vaid sentimeetri kaugusele. 

«Ma pole sel aastal kaugust üldse eriti hüpanud. Talvel alustatud idee, nüüd proovime iga võistlusega juurde õppida,» tunnistas varasemalt eelkõige sprinterina silma jäänud Minkovski. «Tunnen, et varu on veel oluliselt.»

Ta jätkas: «See oli pigem üllatus, aga samas võimalus mul end jälle tõestada. Loodame, et kõik läheb hästi. Kodupubliku ees on hoopis teine tunne võistelda kui välismaal. See adrenaliinilaks, mis siit saab, on uskumatult hea!»

Aga miks ja kuidas sündis otsus kurssi muuta? «Kunagi noorena alustades tegin pikalt sprinti ka kaugust koos. Võistlesin hästi palju mõlemal alal. Viimastel aastatel kaldusin sprindi poole, aga nüüd proovime ka kaugust uuesti,» selgitas Minkovski, kes ühte kindlat suunda veel valima ei soostu. 

«Sprindis tekib mul natuke närvikõdi, üks võimalus, ainsatki viga ei tohi teha. Kaugushüpe sobib mulle kuidagi vaimselt paremini. Suudan end kokku võtta ja keskenduda kolme või kuue katsega. See osa meeldib mulle rohkem.»

Ta lisas: «Tunnen, et sel hooajal on kaugushüppes rohkem arenemisruumi ja potentsiaali.»

Ühtlasi loobus ta kodusel EMil oma põhialast, 200 meetri jooksust. Mis saab homme kell 18.35 algavas kaugushüppe finaalis? «Lubada ei julge midagi, aga endast parima annan kindlasti,» sõnas Minkovski. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles