Kodusel EMil Eestile seni parima tulemuse toonud Minkovskil jäi hinge kahetsus

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Ken-Mark Minkovski.
Ken-Mark Minkovski. Foto: Eero Vabamägi

Kadriorus peetaval U23 EMil kaugushüppes 10. koha teeninud Ken-Mark Minkovski tunnistab, et lisasentimeetrid oli tegelikult jalas olemas. 

Varasemalt peamiselt sprindile keskendunud 19-aastane atleet tuli suurvõistlusele vastu kõige kehvema kaugushüppe tippmargiga (7.43). Sellele vaatamata pääses ta finaali, kus samuti häbisse ei jäänud. 

Minkovski sai lõppvõistlusel kirja 7.14, mis andis 10. koha. Muide, kaheksa parema hulka viinuks ja kolm lisakatset toonuks 7.37, millega meie mees eile finaali kvalifitseerus. 

«Absoluutselt jääb [kripeldama]. Teinuks samasuguse hüppe nagu eile, saanuks kolm katset juurde,» ohkas longates ajakirjanike ette jõudnud Minkovski. 

Ta tunnistas, et kahel päeval järjest võisteldes hakkas varasemaltki muret teinud kubemelihas veidi tunda andma. «Viimase paari nädala jooksul on see veidi häirinud, aga kohati kaob täitsa ära,» selgitas Minkovski. 

Võistluse ajal hakkas ka vihma sadama ja tuul keerutas. Noormees aga kinnitas, et olud teda ei häirinud. 

«[7.37] oli kindlasti jõukohane, aga kaugushüppe kogemusest ja tehnikast jäi veidi puudu. Võib-olla häirinud jalg ka alateadlikult mõjutas. Mulle vahest meeldib vihmaga hüpata. Ja tuul vähemalt minu katsetel päris vastu polnud. Pole põhjust kurta,» arutles Minkovski, kes kannab võistluse siiski positiivsele poolele.

EM pole tema jaoks aga veel lõppenud. Pühapäeval tuleb Minkovski koos Henri Saia, Lukas Lesseli ja Robin Sapariga rajale 4x100 meetri teatejooksus. «Tahaksime finaali saada, see on peamine eesmärk,» märkis sprindi ja kaugushüppe vahel valiv kergejõustiklane.

Minkovski on senisel EMil parima tulemuse teinud eestlane. Homme võib selle ümber lükata Eerik Haamer, kes võitleb teivashüppes medali eest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles