Barty võitis esmakordselt Wimbledoni tenniseturniiri

Rasmus Vatter
, Suvereporter
Copy
Ashleigh Barty Wimbledoni võidutrofeega.
Ashleigh Barty Wimbledoni võidutrofeega. Foto: NEIL HALL/SCANPIX

Maailma esireket Ashleigh Barty võitis Wimbledoni tenniseturniiri finaalis Karolina Pliškovat (WTA 13.) 6:3, (4)6:7, 6:3.

Barty polnud Wimbledonis varasemalt kordagi isegi neljandast ringist kaugemale jõudnud. 

Kohtumine algas austraallanna jaoks täiesti ideaalselt, kui esimesest 14 punktist ei võitnud Pliškova mitte ainsatki. Kuigi tšehhitar suutis ennast koguda, siis esimese seti võitmiseks sellest ei piisanud.

Teine sett möödus tasavägisemalt ja mõlemad naised suutsid vastase pallingu koguni kahel korral murda. Lõpuks näitas kiires lõppmängus külmemat närvi Pliškova, mis tähendas, et võitja väljaselgitamiseks tuli kasutusele võtta ka kolmas sett.

Bartyl õnnestus kohe otsustava seti alguses vastase serv murda ja kuigi Pliškoval oli veel viimases geimis kasutada murdepall, siis vormistas maailma esireket sellest hoolimata oma teise suure slämmi turniirivõidu. Esimest korda oli ta võidukas 2019. aasta Prantsusmaa lahtistel meistrivõistlustel.

Barty servis seitse ässa ja tegi sama palju topeltvigu. Pliškova numbrid olid kuus ässa ja viis topeltviga. Viiest murdevõimalusest suutis tšehhitar realiseerida neli, austraallanna kasutas kaheksast murdepallist ära kuus.

Austraalia naistennisist suutis viimati Wimbledonis võidutseda 1980. aastal Evonne Goolagong Cawley kehastuses, kes praegu tegutseb Ashleig Barty mentorina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles