Pettunud Eerik Haamer: olin võimeline medalit võitma

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
U23 EMi kolmas päev.
U23 EMi kolmas päev. Foto: Eero Vabamägi

Kadriorus toimuval kergejõustiku U23 EMil lõpetas Eerik Haamer tugeva konkurentsiga teivashüppevõistluses 5.50 ja seitsmenda koha. Kodumaa pinnal polnud ta varem nii head tulemust teinud, ent hinge jäi pettumus. 

«Täitsin madalaima seatud eesmärgi. Teadsin, et olin täna võimeline medalit võitma. Võin jääda mõtlema, et medal oli lähedal, aga kasutan seda võimalusena õppida. Tean väga hästi, mida pean tegema,» arutles kevadel isikliku rekordi 5.61-le viinud Haamer.

«Füüsiliselt olin täna võimeline 5.70 hüppama. Päris kindlasti. Tunnen, et mentaalne pool vedas mind alt. Ütlesin juba varem, et ma pole veel täiesti profisportlane. Mind eristab see, et kui lähen rajale, siis mul vahepeal tekivad kahtlused oma soorituse osas. Seda ei tohiks juhtuda. Tean täpselt, mida pean tegema, et sellest lahti saada.»

Koduse EMi kulla võitis 5.80 ületanud prantslane Ethan Cormont. Hõbe läks kreeklasele Emmanouil Karalisele (5.65). Välja jagati kaks pronksi: norralasele Sondre Guttormsenile ja türklasele Ersu Sasmale (mõlemad 5.60). 

Mis kokkuvõttes Haameril puudu jäi? «Minu 5.50 teine katse oli imeline. Mõne nüansi saanuks paremini teha, aga sama tehnikaga hüpe järgmise teibaga olnuks 5.70 vääriline. 5.60 peal tekkis probleeme lõpusammudega. Need polnud piisavalt intensiivsed ja teibasse sisseminek polnud piisavalt agressiivne, seetõttu kukkusin latile peale,» selgitas 20-aastane teivashüppaja, kes rõhutas, et peamine on vaimujõu kordasaamine. 

Eerik Haamer.
Eerik Haamer. Foto: Eero Vabamägi

Kõigele vaatamata nautis Haamer kodusel EMil osalemist. «Võistlus oli tegelikult jube äge. Mul pole Kadriorus võisteldes varem nii lõbus olnud. Meeliülendav! Tänan kõiki, kes mind toetasid. Lihtsalt lõpptulemus teeb natuke kurvaks.»

Tuleviku osas on noorsportlane ülimalt optimistlik. Pikemat ja lootusest pakatavat lugu USAs South Dakota ülikoolis debüüthooaja lõpetanud Haamerist saab lugeda esmaspäevasest Postimehe paberlehest ja veebist. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles