Eesti golfarid said EMil kolmanda koha

Postimees Sport
Copy
Eesti golfikoondis.
Eesti golfikoondis. Foto: Eesti golfiliit.

Eesti meeste koondis saavutas golfi Euroopa amatöörsportlaste meistrivõistlustel teises divisjonis kolmanda koha. Otsustavas lahingus alistati Sloveenia 5:2 ning tõusti sellega järgmiseks aastaks esimesse divisjoni. Finaalmängus alistas Soome 4:3 tšehhid.

Võistlus peeti Inglismaal Royal St. George väljakul, kus järgmine nädal algab legendaarne The Open.

Hommikupoolsetes foursomedes jäid mõlema võistlusklassi matšid meie meeskondadel 1:1 viiki. Pärastlõunastes individuaalsetes matchplaydes alistasid oma vastase Ken-Marten Soo, Markus ja Mattias Varjun ning Carl Hellat.

Ainsana pidi vastasele alla vanduma Kevin Christopher Jegers. Võistkonnas mängis veel Joonas Turba ning treeneriks oli Mark Suursalu.

Kuni 18-aastaste noormeeste koondis kaotas kahjuks 3:4 Sloveeniale ja peab leppima neljanda kohaga. Võidupunktid individuaalsetes matšides tõid Richard Teder ja Ralf Johan Kivi. Napi kaotuse pidi vastu võtma viimasel griinil Rauno Pikk, vahendab Eesti golfiliit.

Võita ei õnnestunud ka Ruut Kangustil ja Robin Udodovil. Võistkonda kuulus veel Henry Mägi ja võistkonna treeneriks oli Egeti Liiv. Kuldmedalid kuuluvad Soomele, kes alistas finaalis kindlalt Norra 5,5:1,5.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles