Ralliekspert: Kalle Rovanperä on Rally Estonia favoriit, mitte Ott Tänak (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kalle Rovanperä esiplaanil.
Kalle Rovanperä esiplaanil. Foto: Dppi/Paulo Maria/ZUMAPRESS.com/Scanpix

Autoralli MM-sari jätkub selle nädala lõpus Rally Estoniaga. Väga kogenud põrinate ekspert, ajakirjanik David Evans tegi võistluse eel huvitava avalduse.

«Eestlane domineeris eelmise aasta võistlusel ja see peab olema julge mees, kes kohaliku kangelase vastu julgeks panustada. Aga las mina olen see julge. Mina usun Kalle Rovanperä edusse,» kirjutas Evans portaalis DirtFish.

Alustuseks meenutab ajakirjanik eelmist aastat. Rovanperä alustas võistlust väga hästi ning tõusis liidriks. Loogiline, sest Toyota on alati olnud kiiretel rallidel Hyundaist võimekam. Lisaks on Soome talent Baltimaade kruusateedel saanud meeletult karastust. 

Mullu kukutas Rovanperä kõrgest mängust varajane rehvipurunemine. Teistel polnudki Tänaku tempole vastust. Toona oli meie põhjanaaber kõigest 19 ja kihutas karjääris neljandat korda WRC-autoga. Aga haistis juba võimalust teenida etapivõit. 

«Oleme taas jõudnud Tänaku tagaõuele. Rovanperä kogemustepagas on aasta võrra täienenud, lisaks soovib ta õnnetusse 2021. aastasse rõõmu tuua. Veelgi rohkem ihkab ta aga aina raskeneva ahvi oma õlalt maha lükata ja esimese etapivõidu teenida,» märkis Evans. 

Ta lisab, et Toyota on varem nii mõnegi testiga mööda pannud, aga tänavuseks Rally Estoniaks sujus ettevalmistus tõrgeteta. Ja Toyota peaks endiselt olema kiiretel kruusateedel Hyundaist parem. 

Väikese eelise saab Rovanperä ka kuuenda stardipositsiooniga. Tänak läheb rajale neljandana. Kuivadel Lõuna-Eesti teedel täidavad eesmised sõitjad tõsiselt rajapuhastaja rolli, ütles anonüümne allikas DirtFishile.

«Keegi ei kahtle Rovanperä toores kiiruses. Küsimus tekib meisterlikkuse osas. Mis saab siis, kui ta pääseb kohe juhtima – kas ta tuleb toime? Ilmselt tekib suurem probleem siis, kui ta peab viimasel päeval Tänakuga mees-mehe vastu võitlust. Kas närvid peavad vastu?» arutles Evans. 

Vastused saame juba õige pea, sest Rally Estonia toimub 15.–18. juulini. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles