Mourinho kritiseeris Inglismaa peatreenerit: miks ta jättis kogu koorma poisikese õlule? (1)

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Kapten Harry Kane lohutamas Bukayo Sakat.
Kapten Harry Kane lohutamas Bukayo Sakat. Foto: LAURENCE GRIFFITHS/AP/Scanpix

Tagantjärele on alati lihtne targutada, ent ilmselt küsivad nii mõnedki spordisõbrad: miks usaldas Inglismaa jalgpallikoondise peatreener Gareth Southgate EMi finaali penaltiseerias kogenud mängijate asemel noori? 

Pärast 1:1 viigiga lõppenud normaal ja -lisaaega alustati penaltiseeriat tegelikult hästi. Itaalia poolelt eksis teisel löögil Andrea Belotti ning Inglismaa pääses kogenud Harry Kane'i ja Harry Maguire'i meisterlikest sooritustest 2:1 juhtima. Järgnes aga kaos. 

Meenutame, et Southgate tõi lisaaja viimastel minutitel puhtalt trahvilöökide seeriaks väljakule kaks noort, Marcus Rashfordi (23) ja Jadon Sancho (21). Kumbki enne otsustavat faasi korralikult palli puutuda ei saanudki. Mõlemad olid penaltil ebakindlad ja eksisid. 

Inglismaal tekkis pärast Jorginho apsu veel üks võimalus. Viiendas voorus jõudis aga järg kõigest 19-aastase Bukayo Sakani. Erinevalt eelnimetatuist ta hoojooksul ei veiderdanud, ent tema löögi tõrjus Itaalia puurilukk Gianluigi Donnarumma, vedades tiimi 3:2 võidule. 

«Arvan, et Southgate pani penaltilööjatega puusse, eriti Saka viimaseks jätmisega. Ta poleks pidanud jätma kogu vastutusekoormat poisikese õlule. Mul on temast väga kahju,» ütles kogenud jalgpallitreener Jose Mourinho briti meediale. 

Ta jätkas: «Kuhu jäid sellisel hetkel kogenud Raheem Sterling, John Stones ja Luke Shaw? Southgate on nii siiras ja hea treener. Ei usu, et ta kunagi tunnistaks, et mõned mängijad polnud penalti löömiseks valmis.»

Southgate võttis mängu järel süü enda peale. «Me pole tükk aega nii kaugele jõudnud, aga riietusruumis oli seda valusam.  Otsustasin penaltilööjad treeningutel näidatu põhjal. Kanname terve võistkonnana süükoormat kaotuses, aga penalteid puudutav oli pelgalt minu otsus. See on minu viga.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles